САЩ и Великобритания предупредиха днес за нарастваща киберзаплаха от страна

...
САЩ и Великобритания предупредиха днес за нарастваща киберзаплаха от страна
Коментари Харесай

Великобритания за нарастваща киберзаплаха от Китай: Това е епохално предизвикателство

С АЩ и Англия предизвестиха през днешния ден за възходяща киберзаплаха от страна на Китай , като шефът по киберзащитата в Белия дом съобщи, че Пекин е кадърен да провокира безпорядък в киберпространството, а ръководителка на английска разследваща организация предизвести за „ епохално “ предизвикателство, съобщи Ройтерс.

В Съединени американски щати и Европа се усилва безпокойството по отношение на хипотетичните китайски хакерски атаки и шпионска активност, само че Пекин отхвърля обвиняванията.

„ Китай съставлява действителен и все по-голям киберриск за Англия “, сподели Ан Кийст-Бътлър, шеф на английската службата за електронно разузнаване Център за държавни връзки (GCHQ), на конференция по сигурността в централния британски град Бирмингам.

Тя уточни, че отговорът на дейностите на Пекин е най-важната задача на службата ѝ и че настъпателните и дестабилизиращи дейности на Китай са главен приоритет и заплашват интернационалните правила.

Британският министър председател Риши Сунак съобщи през вчерашния ден, че Англия е изправена пред опасност от „ ос от властнически страни като Русия, Иран,
Северна Корея и Китай ", а английски прокурори повдигнаха обвинявания на трима мъже в оказване на помощ на Службата за външно разузнаване на Хонконг във Англия. Китай отхвърли делото като изфабрикувано.

Англия заяви през днешния ден, че е извикала посланика на Китай, с цел да съобщи, че хакерските атаки и разкритията за шпионски връзки са неприемливи.

Кийст-Бътлър, която беше назначена за началник на Центъра за държавни връзки предходната година, удостовери опасенията на Сунак, като предизвести, че идващите няколко години ще бъдат рискови и преломни.

„ Русия и Иран съставляват непосредствена опасност, само че Китай е „ епохално “ предизвикателство ", уточни тя.

Директорът на Националната киберслужба на Съединени американски щати Хари Кокър съобщи на конференцията, че китайски военни хакери заобикалят американските защитни системи в киберпространството и нанасят вреди на ползите на Съединени американски щати в „ невиждан мащаб “.

„ При спешен или конфликтен сюжет Китай може да употребява своите авансово разгърнати киберспособности, с цел да аргументи безпорядък в гражданската инфраструктура и да възпре военните дейности на Съединени американски щати ", сподели той.

Britain summons Chinese ambassador over Hong Kong spying charges
— AZERTAC News Agency (@AZERTAC)
Миналия месец американски публични лица упрекнаха Пекин в огромна акция за кибершпионаж, наречена „ Волтов Тайфун “, при която
китайски хакери проникнаха в десетки американски организации от сферата на сериозната инфраструктура, като използваха голяма световна мрежа от компрометирани лични компютри и сървъри, показва Ройтерс.

Директорът на ФБР Кристофър Рей допусна, че тази акция е обвързвана с по-обширното желание на Китай да възпре Съединени американски щати да защитят Тайван.

Говорител на китайското външно министерство съобщи, че " Волтов Тайфун “ няма никаква връзка с китайското държавно управление.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР