Министерството на финансите на САЩ наложи днес санкции на руски

...
Министерството на финансите на САЩ наложи днес санкции на руски
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на един руснак и три руски компании

М инистерството на финансите на Съединени американски щати наложи през днешния ден наказания на съветски жител и три основани в Русия компании, за които съобщи, че са се пробвали да избегнат американски наказания със скица, която би могла да размрази повече от 1,5 милиарда $, принадлежащи на съветския металургичен магнат Олег Дерипаска , съобщи Ройтерс.

Дерипаска, който също беше подложен под глобите на Съединени американски щати през през април 2018 година, навлезе в търговията с метали след разпадането на Съветският съюз и натрупа благосъстояние, като изкупи дялове в алуминиеви фабрики. Тази година сп. " Форбс " оцени положението му на 2,8 милиарда $.

LIGHTS OUT: US imposes sanctions on Russian oligarch Oleg Deripaska, one of the world's wealthiest metal tycoons, and three companies for orchestrating sanctions evasion scheme. via
— Michael Sallah (@MikeSallah7)
Американското министерство на финансите заяви, че през юни 2023 година Дерипаска е координирал с съветския жител Дмитрий Белоглазов, притежател на основаната в Русия компания за финансови услуги " Титул " ООД планувана договорка за продажба на замразените акции на Дерипаска в европейска компания.

В рамките на няколко седмици по-късно като дъщерно сдружение на " Титул " ООД е основана основаната в Русия компания за финансови услуги " Илиадис " АД. В началото на 2024 година „ Илиадис “ АД придобива основаната в Русия капиталова холдингова компания " Расперия ", която държи замразените акции на Дерипаска.

Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви, че на Белоглазов, " Титул " ООД и " Илиадис " АД са наложени през днешния ден наказания поради това, че работят или са работили в бранша на финансовите услуги на Русия. Министерството съобщи, че " Расперия " е глобена за това, че е притежавана или следена от или е работила от името на " Илиадис " АД.

* Вижте и това видео от архива ни:  

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР