Зеленото растение е познато още от древни времена със своите

...
Зеленото растение е познато още от древни времена със своите
Коментари Харесай

Невероятните ползи от консумацията на грах

Зеленото растение е познато още от антични времена със своите хранителни качества и с обстоятелството, че работи като афродизиак. В интерес на истината, доста модерни учени също са удостоверили, че грахът ускорява половото увлечение.

Добре знае се, че ястията от грах са потребни за общото положение на организма, заради високото си наличие на протеини, микроелементи, разнообразни витамини.

Грахът е един от дребното членове на семейство бобови, който се продава в прясно положение, само че това са единствено към 5% от отглеждания грах, останалият се предлага замразен или консервиран.

Замразеният грах е по-предпочитан от консервирания, защото резервира своите усети и има по-ниско наличие на натрий.

Зеленият грах обезпечава хранителни субстанции, които са значими за поддържане здравината на костите. Той е източник на витамин К, елементи от който тялото ни трансформира в K2, който задейства остеокалцинът- главният протеин в костите, който спуска молекули калций навътре в костта.

 Пюре от Грах

С консумация на грах може да спрете подуването на стомаха, да постигнете ускорение на метаболизма в организма и елементарно да отслабнете. Ястията от грах при постоянна приложимост понижават риска от рак, сърдечно-съдови болести.

Граховите зърна са добър източник на фибри, съдържащи над 4 грама на всяка половин чаша порция. Достатъчният банкет на фибри е от решаващо значение освен за положителното храносмилане, само че и за здравето на дебелото черво. Те също по този начин оказват помощ за понижаване на риска от доста хронични болести.

Зеленият грах също служи като доста добър източник на фолиева киселина и на витамин B6. Те оказват помощ да се понижи увеличението на метаболитния второстепенен артикул, наименуван хомоцистеин, който може да попречи на кръстосаното свързване на колаген, което води до оскъдно междуклетъчно вещество на костите и остеопороза.

Зеленият грах съдържа желязо и минерали, нужни за естественото формиране на кръвните кафези, чиито дефицит води до анемия, отмалялост и понижава имунната отбрана.

Според специалистите половин чаша грах има толкоз протеини, колкото една супена лъжица фъстъчено масло, без мазнината, която то съдържа.

Ако обичате грах, предлагаме да опитате от нашите предписания за:

- пиле с грах;

- грах на фурна;

- или вкусна крем чорба от грах;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР