Зелено движение - част от коалицията ПП-ДБ, излезе със своя

...
Зелено движение - част от коалицията ПП-ДБ, излезе със своя
Коментари Харесай

Коя парламентарна партия открито подкрепи София Прайд и ЛГБТИ-общността

" Зелено придвижване " - част от обединението ПП-ДБ, излезе със своя позиция

Различни, само че равни - това е една от най-важните дела за Политическа партия “Зелено придвижване ”, която постоянно е демонстрирала мощна поддръжка за ЛГБТИ общността. Смятаме, че България ще просперира, когато всеки жител се усеща предпазен и подтикван да даде най-хубавото от себе си. Това се показва в прессъобщение от партия „ Зелено придвижване “, която е парламентарно показана – тя е част от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Член на нейното е и бургаският народен представител Даниела Божинова.

Тази година сме очевидци на следващите опити да се потъпкват правата на ЛГБТИ общността в европейска София. Радикални последователи на “Възраждане ” попречиха преди няколко дни достъпа на феновете до филм, част от богата стратегия наи се пробваха обществено да унижат хората, които бяха пристигнали на прожекцията в кино “Одеон ” , се показва още в позицията на партията.

Депутатите на “Зелено придвижване ” Владислав Панев и Илина Мутафчиева незабавно насочиха питане към министъра на вътрешните работи дали е осъществено задълбочено следствие на случая и дейностите на чиновниците на реда и какви са резултатите от тази проверка; какви ограничения ще предприеме управлението на Министерство на вътрешните работи за попречване на сходни произшествия през идващите дни, оповестени като месец на София Прайд; сезирана ли е Комисията за отбрана на персоналните данни, в случай че е открито принудително снимане на лица без тяхното единодушие, сезирана ли е Комисията за отбрана от дискриминация за осъществен акт на принуждение, обиди, нелегално снимане на лица и обвинявания в друга полова ориентировка?

Владислав Панев, съпредседател на “Зелено придвижване ”, насърчи спомагателното проявление на филмите от провалените прожекции. Много симпатизанти на “Зелено придвижване ” демонстрираха персоналната си поддръжка към ЛГБТИ общността, като пристигнаха да гледат филмите. На 15 юни в кино “Одеон ” ще може да се види още веднъж филмът “ Близо ”, провокирал мощната експанзия на последователи на “Възраждане ”.

Илина Мутафчиева, народен представител в 49-ия парламент, ще взе участие в полемиката “Семействата на дъгата и правото на семейство на всички ” по време на Sofia Human Rights Forum 2023 в границите на София Прайд.

В събота, 17 юни 2023 година, по улиците на София още веднъж ще премине София Прайд, обичайното шествие в поддръжка на ЛГБТИК+ общността. Изразяваме вяра обществото да покаже ангажираност към съблюдаване на правата на всички хора, приключва позицията на „ Зелено придвижване “.

Българските партии и обединения по традиция се държат мощно консервативно по отношение на ЛГБТИ-общността . Дори и тези с ярки прозападни визии и считани за по-либерални, като „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ (сега към този момент в обща коалиция), не смеят да излизат с позиции в Народното събрание в поддръжка на тази малцинствена част от обществото.

Може би първата партия, която намерено поддържа гей-парада в София, бе „ Демократи за мощна България “ . Това се случи още през 2010 година След това обаче партията по-скоро не е изразявала намерено сходни позиции.

Парламентът пък през последните години приоритетно е арена на оскърбяване и насмешки по отношение на тази общност от страна най-много на проруски обединения с националистически уклон. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР