водено от националистическата Партия на свободата на Герт Вилдерс, ще

...
водено от националистическата Партия на свободата на Герт Вилдерс, ще
Коментари Харесай

Новото правителство на Нидерландия се опълчва на миграционната политика на ЕС

водено от националистическата Партия на свободата на Герт Вилдерс, ще се опита да се откаже от на Европейския съюз, което би го вкарало в конфликт с Брюксел още преди встъпването му в служба, оповестява " Ройтерс ".

Вчера Вилдерс реализира съглашение за образуване на коалиция с трима десни сътрудници, съвсем шест месеца след огромна изборна победа. Той се отхвърли да оглави кабинета, само че към момента не е показал избора си за министър-председател.

В своя държавен проект, оповестен рано през днешния ден, четирипартийната коалиция показва, че ще се стреми към " най-строгия режим до момента на даване на леговище " с по-стриктен граничен надзор и по-строги правила за търсещите леговище, които идват в Нидерландия.

" Клауза за отвод от европейски политики за леговище и миграция ще бъде показана допустимо най-скоро на Европейската комисия ", отбелязва обединението в пакта си.

" Това несъмнено ще направи Нидерландия по-малко привлекателна за мигрантите. Хората в Африка и Близкия изток ще стартират да мислят, че може да са по-добре другаде ", съобщи Вилдерс след представянето на проектите.

Нидерландия ще се причисли към Унгария и Полша в Плановете евентуално ще бъдат посрещнати с отпор от Брюксел, защото страните от Европейски Съюз към този момент са се споразумели за техния пакт за миграцията и отводите нормално се разискват във етапа на договарянията.
 Европейски Съюз реализира основно съглашение за мигрантите
Европейски Съюз реализира основно съглашение за мигрантите

Страните членки се схванаха за шерване на грижите за бежанци в спешни обстановки

Трудовата миграция също ще бъде лимитирана, а приемът на задгранични студенти в нидерландските университети ще стане по-строг, оповестиха съдружните партии.

Работещите отвън Европейски Съюз, които нямат характерни познания или опит, ще се нуждаят от позволение за работа, а организациите за набиране на личен състав ще бъдат изправени пред по-строги регулации. Коалицията ще се стреми и да ограничи свободното придвижване на хора от страни, които ще се причислят към Европейски Съюз в бъдеще.

По отношение на изменението на климата обединението ще се придържа към интернационално контрактуваните цели, само че няма да прибавя никакви национални ограничавания върху излъчванията, водещи до стопляне на планетата.

Офшорният рандеман на газ в Северно море ще бъде повишен, а държавното управление ще продължи с проектите си за създаване на четири нуклеарни реактора през идващото десетилетие.

Плановете ще бъдат финансирани с 14 милиарда евро съкращения на разноските до 2028 година, в това число съкращения в размер на 2,5 милиарда евро за помощ за развиване, милиард евро за държавните заплати и 100 милиона евро за бюджета на публичния оператор.
 Съветът на Европейски Съюз одобри промяна на европейската система за леговище и миграция
Съветът на Европейски Съюз одобри промяна на европейската система за леговище и миграция

За първи път се вкарва шерване на отговорността сред страните членки

Новото държавно управление ще продължи политическата и военна поддръжка за Украйна и ще направи правно обвързващо да се харчат минимум 2% от нидерландския БВП за защита, в сходство със споразуменията на НАТО.

Сделката сплотява Партията на свободата на Вилдерс с дясноцентристката VVD на премиера в оставка Марк Рюте, новата партия NSC и протестната партия на фермерите BBB в коалиция със мощно болшинство от 88 места в 150-местната Долна камара.

С постигнатото необятно единодушие, самостоятелен медиатор в този момент ще бъде претрупан със задачата да сформира кабинета на министрите - развой, който се чака да отнеме най-малко още един месец.

Все още не е ясно кой ще стане министър-председател, защото Вилдерс, прочут с откровените си възгледи за исляма, през март даде обещание да се откаже от тази роля, с цел да накара бъдещите си сътрудници в държавното управление

Вилдерс към момента не е оповестил кого ще предложи за най-високия пост.
 Три десни партии в Нидерландия се споразумяха за ново държавно управление
Три десни партии в Нидерландия се споразумяха за ново държавно управление

Новината разгласи Герт Вилдерс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР