Зеленчуците са толкова полезни, че ако сте наясно с всички

...
Зеленчуците са толкова полезни, че ако сте наясно с всички
Коментари Харесай

Добавете щипка от това към водата на варените зеленчуци и те НИКОГА няма да променят цвета си

Зеленчуците са толкоз потребни, че в случай че сте наясно с всички тези минерали и витамини, които те съдържат, сигурни сме, че мигновено ще увеличите количествата, които консумирате дневно. Те са блага от природата и ние би трябвало доста да ги ценим.

За да запазим обаче потребните им субстанции, нужно е да ги готвим по избран метод. В противоположен случай освен няма да са толкоз скъпа храна, само че и ще трансформират цвета си и ще се кашнат.
Ето и няколко трика по какъв начин да приготвяте зеленчуците, тъй че да запазят цвета и хрупкавостта си:  Какво става с нас, в случай че ядем прекомерно доста ЛИСТНИ зеленчуци Какво става с нас, в случай че ядем прекомерно доста ЛИСТНИ зеленчуци
Зеленчуците са едни от главните артикули, от които си набираме нужните витамини, минерали и потребни субстанции. Листните и тъмнозел...

Правилото е, когато подготвяме варени зеленчуци, да прибавяме сол към водата. Друго значимо нещо е да ги готвим на висока температура, за малко време и без да използваме похлупак. Водата се кипва в огромна тенджера и към нея се прибавя една супена лъжица сол. Едва по-късно се прибавят авансово измитите зеленчуци и се готвят за почти 7 минути. Зависи от типа на самия зарзават.

Ако приказваме за листни зеленчуци, ще е нужно доста по-малко време, с цел да ги сготвите. Твърдите и по-жилавите ще изискват по-продължителна термична обработка.

Когато зеленчуците към този момент са подготвени и идва ред на това да ги преместите от котлона, би трябвало да извършите още едно нещо, което в действителност способства за това те да запазят цветовете си.
 Ето за какво не трябва да прекалявате със зелето Ето за какво не трябва да прекалявате със зелето
Зелето, макар всичките си скъпи качества, в някои случаи може да не бъде от изгода и даже да навреди на тялото ни. Продуктът не се пре...

Нужно е да ги преместите в купа с вода и лед и да ги държите по този начин в продължение на две минути. Това е тайната на съвършено сготвените зеленчуци. Не единствено ще наподобяват апетитни и хрупкави, само че и ще запазят потребните си субстанции.

Ако се чудите за какво е толкоз значима солта, незабавно ще ви кажем. Тази съставна част, която използваме при всяка едно ядене, способства за по-бързото навлизане на температурата в зеленчуците.

Добавяйте щипка сол към водата, в която варите зеленчуците, и те постоянно ще са съвършено сготвени!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР