Здравният министър Николай Петров си определя три цели, които да

...
Здравният министър Николай Петров си определя три цели, които да
Коментари Харесай

Здравният министър иска да въведе единен стандарт за управление на болниците

Здравният министър Николай Петров си дефинира три цели, които да реализира по време на мандата си: въвеждане на електронно опазване на здравето, на стандарт за ръководство на лечебните заведения и ограничения за възстановяване обстановката на лекарите.

Стандартът се чака да се вкара до края на годината, а електронното опазване на здравето ще отнеме повече.

Това разгласи самият той в утринния блок на БиТиВи. Посочи, че въвеждането на електронното опазване на здравето, за което се приказва повече от 10 години, ще коства към 12-15 млн. лева

Министърът уточни, че няма да дефинира дали това са промени в бранша, а ще остави оценката за идващите. Според него се следи закъснение на процеса на миграция на лекари от България.

Доста огромна неразбория заварил в министерството, когато поел поста, само че тя не била поради предшественика му Петър Москов. Според министъра Москов е приключил " доста положителни неща ". Като такива той дефинира опита му да стартира плана за възобновяване на незабавната помощ, опита за въвеждането на националната здравна карта.

В отговор на въпрос министърът разяснява, че значително лечебни заведения са в тежко положение като тази в Дупница, а също така в доста региони на страната те са единствените.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР