Здравият, блестящ тен не идва само от крема, маски за

...
Здравият, блестящ тен не идва само от крема, маски за
Коментари Харесай

8 храни за здрава и сияйна кожа

Здравият, ослепителен загар не идва единствено от крема, маски за лице или куп други козметични артикули. Не, че не оказват помощ, само че за здрава и красива кожа би трябвало да обърнете внимание и на храната. За в действителност красива кожа, ще би трябвало да измененията малко хранителния си режим. И с цел да извършите това, просто ще би трябвало да добавите към менюто си избрани храни!

Някои храни могат да оказват помощ на кожата ви да бъде здрава, когато се употребяват постоянно. Те могат да ви оказват помощ да се преборите с кожните проблеми и да подхранят кожата ви, с цел да ви оказват помощ да получите стремежи искра.

Ето лист на храните които ще ви оказват помощ да имате здрава и сияеща кожа:

  1. Домати
  2. Зелен чай
  3. Папая
  4. Кейл
  5. Бадеми
  6. Ягоди, боровинки, грейпфрут, жълти чушки
  7. Черен шоколад

1. Домати

Всички желаят свежа и млада кожа, нали? Е, доматите могат да оказват помощ за това, защото съдържат ликопен, фитохимикал, който ги прави червени, което оказва помощ за увеличение на силата на колагена – протеин, който прави кожата да наподобява млада. Доматите също могат да оказват помощ на кожата да се бори с окислителния резултат на UV лъчите – най-големият зложелател на кожата.

2. Зелен чай

Зеленият чай може да работи като магия! Този балсам съдържа катехини, антиоксидант, който оказва помощ за понижаване на риска от инфектиране. Освен това оказва помощ за понижаване на вредите, нанесени на кожата ви от слънцето. Трябва да имате поради, че зеленият чай не може да се употребява като вода – той съдържа много кофеин.

3. Папая

Освен че е апетитен, този тропически плод е превъзходен метод за битка с доста кожни проблеми. Съдържа редица ензими, които оказват помощ за лекуването на разнообразни кожни проблеми като инфектиране, акне и петна. Можете също по този начин да нанесете паста от папая върху кожата си, в случай че желаете да намалите забележимите пори и да почистите кожата си.

4. Кейл

Кейлът или къдравото зеле е част от суперхраните. Този листен зарзават може да направи чудеса с кожата ви, защото съдържа витамини A, C, E и K. Освен да ядете зеле, можете също да извършите паста от него и да го нанесете върху кожата си, в случай че желаете да се борите с белези и стрии.

5. Бадеми

Витамин Е е страховит антиоксидант, а в бадемите той е в обилие. Този витамин оказва помощ главно, когато става въпрос за увреждане на кожата, породено от суха кожа и белези, а също по този начин може да помогне на кожата ви да се бори със слънцето.

6. Ягоди, боровинки, грейпфрут и жълти чушки

Тези храни освен са вкусни, само че са и превъзходен метод да спасите кожата си. Те са цялостни с антиоксиданти и витамин С и по този начин могат да ви оказват помощ да смачкате всичко, което се пробва да повреди кожата ви. Боровинките също съдържат пребиотици, които ви оказват помощ да намалите кожните положения, породени от инфектиране.

7. Сьомга и други риби

Сьомгата е една от най-често асоциираните храни, когато става въпрос за грижа за кожата. Богата на омега-3, сьомгата оказва помощ в битката с преждевременното стареене, а също по този начин може да помогне на кожата ви да наподобява стегната.

8. Черен шоколад

Кой в миналото е мислил, че шоколадът може да помогне за лекуване на увреждане на кожата? Е, черният шоколад потвърди, че може! Този шоколад има в обилие пребиотици и пробиотици, които могат да оказват помощ за понижаване на възпалението на кожата и също по този начин могат да прочистят организма ви.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР