Здравейте! Искам да предупредя за очевидно нова схема за телефонни

...
Здравейте! Искам да предупредя за очевидно нова схема за телефонни
Коментари Харесай

Плъзна нова схема за телефонна измама


" Здравейте! Искам да предупредя за явно нова скица за телефонни измами. По принцип не подвигам на непознати номера, само че защото съм в карантина, отговорих на позвъняването, очаквайки да съм търсена във връзка на нея ". Това декларира пловдивчанка, цитирана от Plovdiv24.bg. 

Ето какво още показа тя за новата подла машинация:

" От отсрещната страна беше гласът на млада жена, която нито ми се показа коя е, нито от кое място е. Говореше бързо и заучено, обяснявайки ми, че промотира отварянето на нов рехабилитационен център (без да споделя името му) и мога да се възползвам от безвъзмезден масаж от експерт, както и да прегледам новата инсталация, с която се правели разнообразни процедури.

Щяло да има събитие в хотел (не се загатна името му) на 14-ти август от 13.30 часа, само че още чакали от хотела да потвърдят, че конферентната зала е свободна. 

След като изслушах всички небивалици, я попитах от кое място имат номера ми, тъй като не си припомням да съм го предоставяла за такива цели. Отговорът беше " Не се тормозете, аз имам компютър пред мен и той ми генерира автоматизирано номера и в този момент попаднах на Вашия.

Ако желаете да се включите, би трябвало да ми дадете Вашия номер (?!) и имена, с цел да Ви пратя текстово известие, като хотела удостовери за конферентната зала ".

Казах й, че нямам интерес и тя продължи да пита за какво нямам интерес и за какво не желая да си дам персоналните данни, с цялата безочливост дори искаше от мен да й кажа в кои часове съм свободна, с цел да се свържели отново с мен, по тази причина трябвало да дам персоналните си данни. Такива естествено не предоставих и затворих. 

Пишейки Ви, се надявам да спестя на някой проблемите и разправиите при положение, че бъде измамен ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР