Здравеопазването най-много се нуждае от подобна мярка заради регулациитеПазарът на

...
Здравеопазването най-много се нуждае от подобна мярка заради регулациитеПазарът на
Коментари Харесай

Интересът към застраховка киберсигурност тепърва ще расте

Здравеопазването най-вече се нуждае от сходна мярка поради регулациите

Пазарът на застраховки киберсигурност ще нарасне до 33,4 милиарда щатски $ към 2028 година (снимка: CC0 Public Domain)

Това е част от актуалните неприятности: киберпрестъпниците непрестанно създават нови тактики и провеждат по-сложни офанзиви. Те сполучливо пробиват даже висок клас киберзащити. Затова през днешния ден киберзастраховката е нещо толкоз естествено, колкото и застраховката на останалото имущество на всяка организация.

Истории за компрометирани огромни бази данни, цели компании или държавни служби, чиито компютри са били „ пробити “, постоянно гърмят из медийните заглавия. И няма съображение да си мислим, че киберпрестъпността ще намалее през идващите години.

От друга страна, даже и най-хубавите цифрови отбрани не могат да подсигуряват, че някой надъхан хакер няма да успее да разбие отбраните на дадена организация.

Ето тук се намесва застраховката за киберсигурност. Понякога наричана просто киберзастраховка, тя може да помогне да се покрият разноските, произлизащи от сполучлива хакерска атака. А те са разнородни.

Покритие на киберастраховката

Типична киберзастраховка може да изплати разноските, свързани с реагирането при хакерска атака, в това число материали, изпращани до клиентите, ограничения за справяне с зародилите настоящи проблеми в активността, някои или всички разноски за правосъдни каузи, заведени против организацията от крайни клиенти. Обичайно е да покрива криминалистичен разбор, действия по известяван на засегнатите лица, спешни услуги за връзки с обществеността, услуги за помощ за директно засегнатите лица.

Кой се нуждае от киберзастраховка?

Може би е по-лесно да се запитаме кой не се нуждае от киберзастраховека. И въпреки всичко, може да се каже, че от киберзастраховка се нуждае всяка активност, при която се борави с сензитивна информация като: номера на кредитни карти, персонална информация за контакт, социалноосигурителни номера, персонална здравна документи.

Бързо възходящ пазар

Пазарът на застраховки киберсигурност се чака да нарасне от 14,4 милиарда щатски $ през 2023 година до 33,4 милиарда щатски $ до 2028 година, при междинен годишен растеж от 18,3% през прогнозния интервал, съгласно нов отчет на MarketsandMarkets. Нарастването на киберзаплахите подтиква търсенето, защото организациите търсят финансова отбрана против евентуални загуби.

Търсенето на специфични застрахователни полици за киберсигурност и нуждата от намаляване на рисковете доведоха до възходящата известност на независимите застрахователни полици за киберсигурност. Предвижда се тези независими полици да надминат пакетните застрахователни полици за киберсигурност във връзка с растежа на пазара. Организациите са все по-загрижени за кибер-рисковете и търсят профилирано покритие само за отбрана от кибер-рискове, стимулирайки търсенето на независими кибер-политики.

Особена угриженост: опазване на здравето и филантропични науки

Здравната промишленост е измежду тези, които най-вече се нуждаят от застраховка киберсигурност, тъй като офанзивите и към тях са доста, а евентуалните вреди съвсем обезпечено носят унищожителен резултат.

Предизвикателствата за този бранш са доста. Това включва тежки регулаторни условия и непрестанно изменяща се динамичност на хакерските атаки и пробивите. Спазването на наредбите за дискретност и сигурност на данните изисква здравните организации да разчитат на застрахователни полици за киберсигурност за покриване на наказателни такси.

Здравните организации са най-тежко пострадали освен при директни офанзиви като рансъмуер, само че и от акции за дезинформация. Застраховката за киберсигурност е значима защитна мярка за доставчиците на здравни услуги, предлагайки финансова отбрана против киберпрестъпления, рансъмуер, пробиви на данни и други произшествия, свързани с киберсигурността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР