Завоюването на Марс ще изисква човешка жертва, но не липсват

...
Завоюването на Марс ще изисква човешка жертва, но не липсват
Коментари Харесай

Мъск вярва, че Марс е само стъпка по пътя на човечеството

Завоюването на Марс ще изисква човешка жертва, само че не липсват доброволци за такова рисково, само че вълнуващо премеждие. Това сподели предприемачът и притежател на фирмите Tesla и SpaceX Илон Мъск, в изявление за CNN, съобщи БГНЕС.
" Очевидно доста ще умрат първоначално. Достигането до там не е елементарно ", сподели той. " Да, не е за всички. Не принуждаваме никого да върви на Марс, всичко е на доброволни начала. " Мъск добави, че макар очевидната заплаха има повече искащи да вземат участие в полета, в сравнение с е належащо.
 Марсокоптерът на НАСА с нов връх на Червената планета (ВИДЕО) Марсокоптерът на НАСА с нов връх на Червената планета (ВИДЕО)
По време на третия полет устройството Ingenuity доближи скорост от 2 метра в секунда и се отдалечи от марсохода Perseverance на 50 мет...
Създателят на SpaceX означи, че съгласно него човечеството би трябвало да се трансформира в тип, който живее на разнообразни планети, защото постоянно ще има закани за съществуването, които са изцяло невъзможни за надзор. " Например, Третата международна война може да стартира ", допусна той.
" Това ще бъде превъзходно премеждие и необикновено прекарване ", продължи предприемачът. " Да, може да умрете. Ще бъде доста неловко и храната евентуално няма да е доста добра и така нататък Но в случай че сте привлечени от сложното и рисково, само че славно премеждие, тогава Марс е най-подходящото място ", добави той.
SpaceX създава галактически транспортен съд Starship за 100 души за полети до Марс. Ще бъде допустимо да се изпрати на планетата до 2030 година, счита Мъск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР