Заводският отбор на Honda в клас MotoGP ще продължи да

...
Заводският отбор на Honda в клас MotoGP ще продължи да
Коментари Харесай

Honda ще продължи спонсорския си договор с Repsol в MotoGP

Заводският тим на Honda в клас MotoGP ще продължи да бъде прочут като Repsol Honda най-малко до края на 2022 година, откакто двете компании са постигнали съглашение за удължение на спонсорския контракт с още две години.

Испанската петролна компания става главен спонсор на тима при започване на 1995 година, като за последните 25 години партньорството сред двете компании е донесло общо 15 трофеи при водачите с Мик Дуън, Алекс Кривие, Валентино Роси, Ники Хейдън, Кейси Стоунър и Марк Маркес.

Слухове за разлъка сред двете компании започнаха да обикалят падока на MotoGP в последните седмици, като се смяташе, че Red Bull ще поемат щафетата като главен спонсор на японския отбор. Австрийската компания за енергийни питиета към този момент има доста наличие по моторите RC213V, защото е вторичен спонсор на тима. Тези клюки обаче се оказах погрешни, и се чака мотоциклетите, с които Марк Маркес и Пол Еспаргаро ще се състезават да продължат да бъдат оцветявани в емблематичното бяло-оранжево-червено на Repsol.

През тази година тимът на Repsol Honda претърпява един от най-слабите си сезона, като в първите девет надпревари имат завоюван единствено един единствен подиум с помощта на Алекс Маркес в мократа Гран При на Франция предишния уикенд.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР