„Затворникът, шофирал автомобил на затвора в Белене, не е блъснал

...
„Затворникът, шофирал автомобил на затвора в Белене, не е блъснал
Коментари Харесай

Пияният колоездач сам паднал, затворникът не го бил блъснал с колата на МВР

„ Затворникът, карал автомобил на пандиза в Белене, не е блъснал колоездач на пътя - той самичък е паднал ", съобщи зам.-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов пред БТВ.

Първоначалната информация обаче бе, че въпросният пандизчия Хюсмен Юсменов е блъснал пийнал колоездач на пътя, а тя бе изнесена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ Според наша информация удар не е имало - пияният колоездач е паднал на пътя, тъкмо когато около него е минавал микробуса на пандиза ", разясни Проданов.

Далеч по-шокираща вест от случилото се край Белене за необятната общност обаче е, че пандизчия ръководи автомобил на Министерство на вътрешните работи и то без компаньон. Още по-интересното в съответния случай обаче е, че въпросният Юсменов излежава присъда за ликвидиране, въпреки и към края си. Това обаче се оказва, че е разрешена процедура.

„ Това, че той кара служебния автомобил на пандиза, е позволено със специфична заповед и е напълно в реда на нещата. Около 1% от пандизчиите по закон работят в границите на пандизите ", разясни Проданов.

Зам.-министърът е безапелационен, че удар не е имало, а поясненията за какво информацията сред институциите се разминава би трябвало да дойдат от Министерство на вътрешните работи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР