Затвореният за разширяване участък на международния път Е-79 между Мездра

...
Затвореният за разширяване участък на международния път Е-79 между Мездра
Коментари Харесай

АПИ: Отваряме Е-79 между Мездра и Ботевград в понеделник

" Затвореният за разширение сектор на интернационалния път Е-79 сред Мездра и Ботевград се чака да бъде пуснат за придвижване в понеделник – 19 февруари ", сподели в Мизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Ясен Йорданов. По думите му всички предпоставки да се съблюдава първичният период 15 февруари са налице, само че неприятното време на разрешава да се сложи хоризонтална маркировка.
„ Доста ниските температури през нощта не разрешават да бъде изпълнена с нужното качество. Очакванията като синоптична прогноза са за хубави дни петък, събота и неделя и пътят да бъде пуснат в понеделник “, добави той.
" Отсечката ще бъде отворена за придвижване към 2 месеца и през април още веднъж ще бъде затворена за втория стадий на строителните действия ", изясни инж. Йорданов. През това време ще бъдат ремонтирани най-тежките сектори от пътищата, по които минава отклонения поради разширението трафик. По думите на Йорданов, при идващото затваряне в средата на април се чака да бъде приключен мостът при врачанското село Горна Кремена, откъдето ще се насочи тежкотоварният трафик към Видин, с цел да не се прави огромният обход през Плевен.
Председателят на УС на АПИ съобщи, че дефинитивно Мездра – Ботевград ще бъде подготвен в края на 2025 година, когато би трябвало да бъде приключен и последният пътен възел при Ботевград.
Инж. Йорданов взе участие в изнесена работна среща с регионалния шеф, кметове и представители на общини от Врачанско.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР