Затворен за движение за всички автомобили е мостът в мездренското

...
Затворен за движение за всички автомобили е мостът в мездренското
Коментари Харесай

Мостът в с.Горна Кремена: Затворен за движение за всички автомобили

З атворен за придвижване за всички коли е мостът в мездренското село Горна Кремена, намиращ се на път III-103 Мездра - Златна Панега. Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Трафикът ще минава по общинската пътна мрежа в селото, като за въведената краткотрайна организация на придвижване са сложени нужните пътни знаци и сигнализация. Мостът в селото бе злепоставен, откакто парапетът от едната му страна бе ударен от извънгабаритен товар и насипът стартира да се свлича.

Преминаването по него ще е лимитирано до построяването на ново оборудване, каквото АПИ е присъединила в програмата си. За задачата още преди месеци са оповестени публични поръчки, които не са завършили. 

На този стадий има определен реализатор за проектирането и строителството . Това е ДЗЗД " КРЕМЕНА БИЛД "  и следва сключване на контракт, оповестяват още от АПИ. Стойността му ще бъде 333 хиляди лева без Данък добавена стойност. От Агенцията прецизират, че проектантските работи е планувано да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни стадия, като срокът ще стопира да тече в края на всеки промеждутъчен стадий. Прогнозният период за осъществяване на строителството също е 60 дни.

Пътят Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица – Роман е избран като обходен маршрут в посока Монтана за транспортни средства над 3.5 тона поради  модернизацията на път I-1 в сектора сред гр. Мездра и с. Лютидол. От АПИ показват, че са наясно, че пренасочването на придвижването основава стеснение и на жителите на обитаемоте места, и на водачите, по тази причина молят да се прояви схващане и самообладание, да се съблюдава прецизно пътната сигнализация и да не се подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички участници в придвижването.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР