Засилено полицейско присъствие в Мъглиж. Служители на полицията в Стара

...
Засилено полицейско присъствие в Мъглиж. Служители на полицията в Стара
Коментари Харесай

Жандармерия пази ромските квартали в Мъглиж

Засилено полицейско наличие в Мъглиж. Служители на полицията в Стара Загора и на Дирекция ”Жандармерия ” започнаха профилирана полицейска интервенция нощес.
Целта е задържане на лица, които са оказали опозиция при осъществяване на инспекция и в следствие е потърпевш служител на реда от Казанлък.

Задържан е един от причинителите, само че при евакуиране от квартала група лица почнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски коли. Шестима служители на реда са ранени, нанесени са вреди и по колите на Министерство на вътрешните работи.

Това е наложило във връзка с нападателите да бъдат използвани физическа мощ и помощни средства. Един от служителите на реда е създал изстрел във въздуха със стоп патрон, с цел да предотврати конфликти.

Ситуацията е овладяна и публичният ред е възобновен. Пострадалите служители на реда са обслужени амбулаторно в центъра за незабавна помощ на Казанлък. Те са с повърхностни пострадвания и няма заплаха за живота им.

По-рано денем беше проведена незаконна гонка с двуколки и каруци сред роми. Заради нерегламентираното съревнование е арестуван 16-годишен юноша.

Районната прокуратура в града стартира инспекция по случая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР