Защо все към уморен е въпрос, който вероятно всеки си

...
Защо все към уморен е въпрос, който вероятно всеки си
Коментари Харесай

Постоянна умора - ето на какво може да се дължи

" Защо все към изтощен " е въпрос, който евентуално всеки си е задавал. И който не е наложително да е обвързван с прословутата пролетна отмалялост, на която отдаваме неефективността и непрекъснатата си изнемощялост по това време на годината.
 Въглехидрати, калории, стрес, вода - няколко аргументи, които изясняват хроничната отмалялост
5 аргументи да сме непрекъснато изтощени

Не е единствено недоспиването

Умората ни може да е симптом на някои от следните неприятни, само че поправими положение. Ако тя не минава с описаните ограничения и/или продължава прекомерно дълго, най-добре е да се консултираме с доктор.

Недостатъчно сън

Очевидна причина - не спим задоволително, усещаме се изтощени. Решението е да спим най-малко по 7 часа на денонощие, както се предлага за възрастни хора.
 Снимка 615676

Липса на сила

В множеството случаи отпадналостта дава най-ясният сигнал на тялото ни - време е за отмора. А с цел да я получим, най-добре да я обмисляне - няколко спокойни часа вечер след работа без екрани; събота, която да посветим на обичаните си действия и даже да дремнем следобед; дълъг уикенд, в който си взимаме спомагателен ден отпуск.

Неудобно легло

Или пък несъответствуваща възглавница, прекомерно мек или прекомерно корав матрак, несъответствуваща температура на спалнята. Всичко това може да се поправя, като се сдобием с нови възглавница или матрак, както и като се постараем спалнята ни да е с няколко градуса по-хладна, отклокото сме привикнали.
 Снимка 591734

Здравословен проблем

Понякога умората може да е симптом, че не ни доближават жизненоважни субстанции или че страдаме от заболяване. Тя е измежду признаците за недостиг на витамини В и D, за диабет вид 2, множествена склероза, паркинсон. Разбира се, че няма по какъв начин сами да си сложим сходна диагноза е и значимо да се консултираме със експерт.

Депресия

Ако няма аргументи от сорта на горните, които да са причина за умората ни, може да става дума за психически проблем. А един от признаците на депресията е и умората. Тя се демонстрира под разнообразни способи при другите хора, само че главните са възприятие на безнадежност, горест и липса на интерес към неща, които преди са ни правили щастливи, написа английското издание на. Препоръката е да потърсим съвет от психолог.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР