Защо трябва да има партии? Няма ли друг начин да

...
Защо трябва да има партии? Няма ли друг начин да
Коментари Харесай

БСП за България: В нашите ръце е силата да променим България

Защо би трябвало да има партии? Няма ли различен метод да се ръководи страната? (Славена, 26 година, икономист). Това беше първият въпрос от третия избирателен спор, който " Българска социалистическа партия за България " провежда с присъединяване на младежи от област Велико Търново и претендентите за народни представители. Той се организира в навечерието на Деня на българската самостоятелност.

Явор Божанков, 32 година, лидер на листата:
За разлика от страните с развита народна власт, които разчитат на партии със стотици години история, в България сме очевидци на различен феномен: на всеки няколко години тук се появяват нови политически планове, проектчета, сценаристи и шоумени. Направо стана съвременно: " на тези избори Х отваря план... " - все едно става дума за компания, за комерсиално сдружение, което влиза във властта с търговски цели.
При разискване в Народното събрание бях доста сърдит на съперниците и заявих, че ще желая думата, с цел да направя предложение. Тогава сътрудниците ми ме стопираха: " Чакай, по тази тематика към този момент имаме решение, гласувано преди 5 години от Националния съвет ". Легитимно решение на партията. И аз, който сега съм си изтървал нервите, не мога да го прескоча. Предимството на една сериозна политическа мощ. Другото е импровизация вид " Слави Трифонов ", който става сутринта и: " Пращам македонец на Луната! ", вдругиден се включва онлайн от дивана и предлага министър председател, след това го отдръпва... Той е шоумен. За него и политиката е шоу.
До тази политическа рецесия ни докара точно този вид гласоподаване: все едно хвърляме зарове. Все търсим избавител и избавител: Царят ще ни оправи, след това Бойко, след него Слави... Само сериозна политическа партия може да ръководи по време на рецесия.
Михаил Михалев, 36 година, номер 5 в листата:
Когато на политическия хоризонт се появяват хора, които не са обединени от общи цели и идеали, се стига до рецесия, до злополука даже. В последните 30 година България загуби своята обща цел. Затова през днешния ден е изключително значимо да бъдем мощни и водени от общ блян. Единствено Българска социалистическа партия безусловно следва своите идеали за обществена правдивост, за тъждество, за разцвет, за почтено битие.
Цвета Галунова, 27 година, номер 4 в листата:
Партиите са част от свободата на жителите да се сдружават. За страдание, огромна част от тях през днешния ден обслужват тесните ползи на водачите си, издигат фетиш към вожда. Не е правилно, че политиката е мръсно нещо. Призовавам повече чисти хора да влязат в политиката, повече младежи, тъй като те носят силата на положителната смяна.
Огнян Стоянов, 44 година, номер 3 в листата:
Демокрацията е многопартийна система. И както споделя един именит английски министър-председател: " Всъщност демокрацията е най-лошата форма на ръководство, в случай че не броим всички останали форми, опитвани в миналото ". Няма нищо по-хубаво от свободата да избираш. Призовавам всички младежи да вършат съзнателен избор. Това е властта на народа. На 2 октомври всичко е във вашите ръце!
Жулиета Войнова, на 23 година, номер 12 в листата:
Всеки един отвод да упражним правото си на глас значи, че се отхвърляме да реализираме това развиване, което желаеме за страната.
Явор Божанков:
Важно е да има постоянно държавно управление след 2 октомври, тъй като би трябвало да се гласоподава нов бюджет, съгласуван с инфалцията. Защото би трябвало да се одобри ново удължение на периода на обезщетенията за цената на електрическата енергия за бизнеса, тъй като има да се взимат толкоз доста решения, значими за оцеляването ни.
Мафията, задкулисието, паралелната страна, по този начин ние в Българска социалистическа партия назоваваме тази " страна ", която изсмуква публичния запас. Тази " страна " разчита на това, че ние няма да гласуваме. Така следеният от нея избор тежи със страшна мощ. В ръцете на всеки от нас е силата да променим България. Ако упражним всеобщо тази своя власт, гласовете на подвластните няма да имат значение. И ние ще живеем в друга България, в тази България, която желаеме. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР