Защо децата не могат да спят? Според ново проучване, над

...
Защо децата не могат да спят? Според ново проучване, над
Коментари Харесай

Светлината от екраните и добавки с мелатонин водят до безсъние при децата

Защо децата не могат да спят? Според ново изследване, над 117 000 лица под 18-годишна възраст са получавали предписания за мелатонин през 2017-18 г.във Англия. Изненадващо, продажбите на мелатонин не са контролирани, което води до необятно разпространяване от онлайн и физически магазини на дребно. Това значи, че действителният брой деца, приемащи веществото, може да е по-висок от цитирания в здравните доклади.

Повишаването на използването съответствува с увеличеното потребление на LED осветяване в домовете и офисите и растеж в потреблението на LED екрани. В предходна публикация Гардиън заяви, че повишаването на безсънието на децата е частично поради технологиите и обстоятелството, че синята светлина от LED екрани потиска производството на хормона на съня, което прави заспиването по-трудно.

Според LightAware, безсънието ще продължи да бъде голям проблем за децата, а и за нас, до момента в който не понижим несъразмерното количество синя светлина в нашата среда. Но сигурно е по-добре да се преодолеят аргументите за казуса по естествен път, в сравнение с да се излагат деца на непроверени лекарствени артикули. Макар това да е хормон, който участва в тялото ни и подкрепя съня, е добре неговото съществуване в тялото да е естествено, а не посредством прекормерна приложимост на хранителни добавки със подозрителен генезис.

Иначе е добре да напомним, че освен нашите организми създават мелатонин. Преди няколко години проучванията на учени от Финландия демонстрираха, че кравите, които се доят преди изгрев слънце, имат по-високо наличие на мелатонин в млякото си. Това накара доста производители на хранителни артикули да оферират мляко, обогатено с мелатонин. Старата сентенция за млечната напитка преди лягане очевидно е вярна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР