Защитникът на Барселона и национал на Франция Жюл Кунде беше

...
Защитникът на Барселона и национал на Франция Жюл Кунде беше
Коментари Харесай

Двама национали с травми след Валенсия – Барселона

Защитникът на Барселона и национал на Франция Жюл Кунде беше сменен наложително нощес при триумфа на отбора с 1:0 над Валенсия, защото още веднъж се контузи.

Поливалентният защитник се хвана за бедрото на левия крайник и падна на терена в края на срещата, когато напусна накуцвайки и вместо него се появи Жерард Пике.

Кунде е в проектите на селекционера на Франция Дидие Дешан за Световното състезание в Катар и на следващия ден той ще премине ядрено-магнитен резонанс, с цел да се реши какъв брой е сериозен казуса му в крайници.

Кунде имаше проблем с бедрен мускул по-рано през есента и се върна след лекуване в състава на каталонците на 15-и този месец.

Французите, които са настоящи международни първенци, откриват акцията си на 22-и ноември против Австралия.

Останалите два тима в същата група D са Дания и Тунис.

Още един футболист с значима роля за страната си пострада в същия мач нощес и това е Единсон Кавани, който играе във Валенсия.

Уругвайският нападател напусна наложително терена още в 18-ата минута, сменен от Маркош Андре.

35-годишният нападател се контузи още в началните стадии от дуела, само че в 17-ата минута падна на тревата, като се държеше за десния крайник.

Той излезе от игрището постепенно, с мимика от болна на лицето, като и неговото положение ще се преценя на следващия ден.

Селекционерът на Уругвай Диего Алонсо към този момент разгласи предварителния лист за Световното и Кавани е в него.

Бившият футболист на Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед досега е вкарал 4 попадения за Валенсия, където дойде това лято.

Уругвай е в група Н на Световното дружно с тимовете на Португалия, Гана и Република Корея.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР