Защитавайте бъдещето ни, а не огнестрелните оръжия: с този призив

...
Защитавайте бъдещето ни, а не огнестрелните оръжия: с този призив
Коментари Харесай

Десетки хиляди ученици в САЩ излязоха от час, за да протестират срещу оръжията

" Защитавайте бъдещето ни, а не огнестрелните оръжия ": с този апел към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп десетки хиляди американски възпитаници прекъснаха образователните занятия с гледище за съответни ограничения против огнестрелните оръжия, съобщи Франс прес.

От Ню Йорк до Лос Анджелис, от Чикаго до Хюстън, младежите усърдно приготвиха лозунги и табели за събитието " Национално излизане от учебно заведение ". За доста от тях това бе първата им проява.

Стотици възпитаници се събраха пред Белия дом във Вашингтон с крясъци " Молитвите не са задоволителни! " по адрес на президента Тръмп.

Националната готовност имаше за цел и да уважи паметта на жертвите на нахлуване с полуавтоматично оръжие в гимназия във Флорида тъкмо един месец след тази драма.

Прекратяването на занятията стартира в 10.00 ч. локално време и трябваше да продължи 17 минути, по една за всеки погубен на 14 февруари в гимназията в Паркланд. В доста учебни заведения обаче спирането на занятията продължи по-дълго.

Учениците скандираха лозунги срещу Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие. " Мислите и молитвите не стопират патроните " на огнестрелните оръжия, пишеше на една табела.

След това стачкуващите отидоха до Капитолийския рид, където е седалището на Конгреса. В алегорична самодейност 7000 чифта обувки бяха положени през вчерашния ден пред внушителната постройка в памет на 7-те хиляди деца, които са били убити от нападението в учебното заведение в Санди Хук в щата Кънектикът през декември 2012 година

Всяка година в Съединени американски щати над 30 000 души умират от огнестрелно оръжие.

Подобни демонстрации са планувани и в образователни заведения в Съединени американски щати, където е имало нахлуване с огнестрелно оръжие, като гимназията Колъмбайн в щата Колорадо, където имаше такава пукотевица през 1999 година

Организаторите на днешната демонстрация са тези на " Шествието на дамите ", непринудено придвижване, в което на 21 януари 2017 година се включиха милиони души, протестиращи против влизането на Доналд Тръмп в Белия дом.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР