Засега отиваме на избори в края на март, но възможна

...
Засега отиваме на избори в края на март, но възможна
Коментари Харесай

Следващите парламентарни избори - кога ще са всъщност?

Засега отиваме на избори в края на март, само че допустима дата е да вземем за пример 21 май. Но има нещо значимо – конституционно право е българите на 18 години да могат да гласоподават, какво вършим с болните и карантинираните? Това попита математикът и началник на „ Информационно обслужване ” проф. Михаил Константинов.
Константинов предложи следното – да отидат българските управляващи и да обменят опит, където през почивните дни (5-6 декември) имаше парламентарни избори. „ Това е извънредно значим въпрос – не можем да лишим българите от правото им на избор ”, настоя професорът пред Нова телевизия.
 Радев желае изборите да са в период, желае и гаранция за правата на тези, които няма да се имунизират против COVID-19 Радев желае изборите да са в период, желае и гаранция за правата на тези, които няма да се имунизират против COVID-19
Смятам, че изборите би трябвало да бъдат извършени в период, с всички ограничения, които да минимизират здравословните опасности и с " доставени и лице...
Изборното законодателство е правено при други условия, тъй че няма нищо укорително, в случай че нашите депутати се съберат и узаконят някои нови ограничения, добави Константинов. Той показа, че е предложил хора, изкарали вируса, да образуват комисии в лечебни заведения, с цел да може болните да гласоподават. " Задължително да се изследва опитът от страните, които към този момент вършиха избори по време на пандемия ", акцентира професорът. Той изиска ограниченията да се обмислят със експерти по вирусология.
Константинов предизвести и, че машините за гласоподаване, които би трябвало да се употребяват за парламентарните избори, не са подобаващи за време на пандемия. Те работят с тъчскрийн – евентуално поле на разпространяване на болест, изясни ръководителят на „ Информационно обслужване ”.
" Изборите наближават, в Народното събрание си пипат носа ", разяснява Виктор Николаев.
Припомняме, че през вчерашния ден, 7 декември, зам.-председателят на Народното събрание и водач на партия „ Воля ” изборите да бъдат отсрочени за месец май. Според него, тогава ще има по-висока изборна интензивност, в сравнение с при избори през март.
 Ново социологическо изследване: Пет политически сили са в Народното събрание, Манолова е на ръба Ново социологическо изследване: Пет политически сили са в Народното събрание, Манолова е на ръба
Институт " Рего " организира първото си социологическо проучване на политическите и електорални настройки през месец октомври 2020 година*. Б...
По думите на Веселин Марешки, всяка дата от 26 март 2021г. до 26 май 2021 година също е " в период ". " Правомощията на 44-то национално заседание завършват на 26 март идната година. Според член 64 от Конституцията на Република България, нови избори за Народно заседание се организират най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на предходното. Така че разновидности за дати има доста ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР