Засечени са първите положителни проби за коронавирус у нас, съобщиха

...
Засечени са първите положителни проби за коронавирус у нас, съобщиха
Коментари Харесай

Извънредно! Откриха четирима болни от коронавирус в България, напрежението расте

Засечени са първите позитивни проби за ковид у нас, оповестиха от националния щаб на ексклузивен брифинг късно вечерта в събота. Болните са четирима, като в два от случаите става въпрос за мъж от Плевен и жена от Габрово. Останалите две проби се чака да дойдат всеки миг в София.
В края на 2019 година Китай рапортува на Световната здравна организация за пневмония с незнаен извършител. Този извършител е разпознат на 7 януари като нов вариант на ковид.
СЗО разгласи ковид за световна опасност на 30 януари. Изчислено е, че 17% от записаните случаи са съществени, а 3% са сериозни.
И до момента в който се смяташе, че най-голямата опасност за разпространяване са идващите от Китай, единствено преди дни вирусът стартира да се популяризира със съществени темпове и в Италия, от там - и в цяла Европа.
Заразата е по-рискова за възрастни, страдащи от хронични болести. В по-големия % от случаите признаците са леки и гриподобони - болки в мускулите и ставите, температура, кашлица. При съществуване на хрема, да вземем за пример, най-вероятно не става въпрос за ковид.
В момента към момента се опитва с разнообразни лечения за лекуването на COVID-19. Няколко фармацевтични компании работят по основаването на ваксина. Но такава ще доближи до хората най-рано в края на годината.
Новият ковид продължава да се популяризира и в Европа. На Балканите Румъния заяви за първи случаи. Заразени има и в Гърция и Хърватия. В Северна Македония към този момент е единствено един.
Регистрирани случаи има към този момент в 18 страни на Стария континент. Най-критична остава обстановката в Италия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР