Заразен с коронавирус круизен кораб получи разрешение да акостира край

...
Заразен с коронавирус круизен кораб получи разрешение да акостира край
Коментари Харесай

Австралия приюти заразен с коронавирус круизен кораб

Заразен с ковид круизен транспортен съд получи позволение да дебаркира край крайбрежията на Западна Австралия. На борда има стотици, като над 70 към този момент са показали признаците на заболяването. С позитивни проби за COVID-19 са 7 души, предава dnes.dir.bg.

Първоначално австралийското държавно управление отпрати плавателния съд, само че по-късно стартира да търси решение да помогне в обстановката на пандемия.

Пътниците на борда на пасажерския транспортен съд " Артания " изпратиха сантиментални благодарности на австралийското държавно управление от разстояние. Те излязоха на терасите на каютите си със собственоръчно направени благодарствени плакати. Постерите бяха окачени върху парапетите на кораба, който през днешния ден дебаркира край Фримантъл, Австралия.

В петък държавното управление на Западна Австралия позволи акостирането край пристанището, откакто в началото отклони кораба поради опасенията от разпространяване на ковид. Днес корабът дойде край брега, с цел да се търси метод за оказване на здравно лекуване на тежките случаи.

Местните управляващи към този момент търсят разновидности за изпращането на кораба във военна база, с цел да се предотвратят по-нататъшното разпространяване на вируса от кораба.

Повече от 3500 души в Австралия са инфектирани с COVID-19, а 14 души са починали. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР