Заради оставката на Нено Димов днес се проведе Съвет на

...
Заради оставката на Нено Димов днес се проведе Съвет на
Коментари Харесай

Емил Димиров - Ревизоро е новият еко министър


Заради оставката на Нено Димов през днешния ден се организира Съвет на ръководещата коалиция ГЕРБ - Обединени патриоти.

В продължение на два часа на него бе обсъждано името на новия министър на околната среда и водите, съобщи NOVINI.BG.

Това е Емил Димитров-Ревизоро. Новината оповестиха Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата, Валеи Симеонов, ръководител на НФСБ.

Димитров e правист, някогашен началник на Агенция „ Митници” по времето на държавното управление на Симеон Сакскобургготски. В момента Димитров е народен представител от гражданската квота на Вътрешна македонска революционна организация.

Каракачанов съобщи, че на първия съдружен съвет за годината е декларирано, че не може Нено Димов да поема цялата виновност за всичко, при изискване, че проблемите са от години.

През ноември 2019 година стана ясно, че поради сериозно ниските равнища на водата в язовир „ Студена”, Перник и покрайнината минават на воден режим. Тогава страната увери жителите на града, че не следва сериозна рецесия, само че в града се стигна даже и до оповестяване на бедствено състояние. Започнаха инспекции и по този начин под обсега на проверяващите попадна цех „ Стомана”.

Шефът на ВиК - Перник Иван Витанов беше уволнен от поста си, а прокуратурата стартира инспекция в Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие.

На 9 януари 2019 година арестувани бяха двама – някогашният регионален шеф на града Ирена Кръстева и отстраненият Витанов, а разпитана бе някогашната кметица на Перник.

В същия ден на разпит бе и Нено Димов, за който часове по-късно стана ясно, че е арестуван. Бяха осъществени претърсвания в Министерство на околната среда и водите и в жилището му, от където бяха конфискувани даже документи, свързани с боклука от Италия. Димов пренощува в ареста.

Именно от там на 10.01.2020 година той подава и своята оставка като екомистър, а министър председателят Бойко Борисов незабавно я одобри.

Час по - късно, същият ден, Нено Димов се снабди и с обвиняване за умишлена занемареност по тази причина, че е давал позволение за използването на водата от язовир “Студена” за промишлени цели на избрани сдружения макар, че е бил неведнъж известявам по тази причина, че равнището на водата доста понижава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР