Заради огромен наплив започнаха да спират колите в буферни паркинги

...
Заради огромен наплив започнаха да спират колите в буферни паркинги
Коментари Харесай

Стотици хиляди в Рожен, спират колите в буферни паркинги

Заради голям напор започнаха да стопират колите в буферни паркинги на километри от Роженския събор, стана ясно от изказване на уредника Симеон Караколев – началник на сдружението „ Рожен – завещание в бъдещето “. По думите му на поляните единствено до обед през днешния ден са се събрали над 200 000 души.
„ Тъй като информацията е, че от Пловдив идват още хиляди коли, придвижването се стопира до буферните паркинги в Чепеларе, Пампорово и Смолян, а от там се пускат единствено рейсовете от публичния транспорт извозващи хората на 30 минути “, изясни той. 
Километрични колони от коли и рейсове се получиха по пътя към Рожен откъм Проглед, където се събират пътищата откъм Чепеларе и Пампорово. На поляните край събора има паркирани стотици коли. Органите на реда са с компактно наличие по методите към него и управляват трафика от всички направления, давайки инструкции на влизащите с коли. 
На Роженските поляни е обособена Зона за пътна сигурност, проведена от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и отдел Пътна полиция към Министерство на вътрешните работи.

Организаторите на събитието подчертават върху заплахите от високата скорост, потреблението на мобилен телефон при шофиране, значимостта от слагането на предпазни колани и други препоръки за повишение на сигурността на придвижването. Със специфични алкоочила, симулиращи усещанията на човек със наличие от 1,5 промила алкохол в кръвта, гостите на събитието могат да се убедят и какъв брой е мъчно човек даже да се движи, когато е използвал съществено количество концентрат. Това е още един акцент за предварителна защита против шофиране под въздействието на упойващи субстанции, изключително с оглед характера на събитието.
На проявата участват и стотици деца като за тях се организират редица игри и открити уроци, които да ги научат на съществени правила по пътна сигурност. „ Често на сходни всеобщи прояви, където има огромен брой коли, за жалост, се случват и тежки произшествия преди и след техния край. Целта на уредниците е по време на цялото мероприятие да се ускори вниманието на гостите, с цел да карат деликатно и отговорно от и към дома си “, оповестиха от Агенция " Пътна сигурност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР