Заради ниски доходи нараства социалното напрежение в дружеството Български пощи,

...
Заради ниски доходи нараства социалното напрежение в дружеството Български пощи,
Коментари Харесай

Синдикатите предупреждават за рязко повишение на нагласата за протести в поне 4 сектора

Заради ниски приходи нараства общественото напрежение в сдружението " Български пощи ", в част от ВиК бранша, в градския превоз в София и в междинното обучение. На обща конференция от КНСБ и КТ " Подкрепа " предизвестиха, че настройката за митинги внезапно се покачва, заяви БНР.

Ниските приходи са в основата на недоволството на работещите, които са подготвени за митинги. " Хората не се вълнуват толкоз доста, че отиваме за пети път на предварителни избори, а се вълнуват по кое време и по какъв метод заплатите им ще бъдат увеличени, тъй че да могат да си посрещнат сметките. Независимо още веднъж споделям, че сме в предизборна обстановка. Обикновено знаете, че ние постоянно сме се въздържали в такава обстановка да организираме протестни и протестни дейности. Сега не е подобен случая - нито ще се въздържаме, нито можем да се въздържаме, тъй като хората няма да ни питат ", сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Опасения, че ще бъде изработен опит за следващ път рецесията да бъде трансферирана върху работещите показват и от КНСБ, и от " Подкрепа ". Те упорстват за растеж на приходите, който да компенсира като най-малко плануваната тази година инфлация от 15 на 100 за всички работещи в частния и бюджетния бранш, а за организациите на терен нарастването да е с 20%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР