До събота изтичат важни срокове свързани с изборите, които ще

...
До събота изтичат важни срокове свързани с изборите, които ще
Коментари Харесай

Росица Матева, ЦИК: До 25 май изтичат важни срокове, свързани с изборите на 9 юни

„ До събота изтичат значими периоди свързани с изборите, които ще се проведат на 9 юни “, заяви ръководителят на Централната изборна комисия /ЦИК/ Росица Матева . Тя посочи:

„ Избирателите, които имат регистриран сегашен адрес в друго обитаемо място в страната и желаят да гласоподават по него би трябвало да подадат заявление в общинската администрация, с цел да бъдат включени в листата. Изтича и срокът за подаване на заявки, който желаят да гласоподава с преносима кутия. “

Матева разгласи, че ще се гласоподава в 60 страни , в 769 секционни изборни комисии отвън страната. От тях в 389 ще се гласоподава и за Европейски парламент и за Народно заседание. В останалите ще се гласоподава единствено за Народно събрание. Към момента са регистрирани шест организации с наблюдаващи .

„ След решението на Административния съд в София град ЦИК взе решение да не апелира и през вчерашния ден приехме решение, с което се обновяват медийните пакети. Партиите и обединенията без дотация ще получат медиен пакет за всеки един от двата типа избори. В тази връзка ЦИК моли, партиите и обединенията, които подават поръчки, както и при представянето на договорите с медиите, ясно да бъде посочено кой от пакетите желаят да получат към момента имат ли средства “, уточни Матева.

По отношение на новите локални избори, които ще са на 23 юни, през днешния ден изтича срокът, в който партиите и обединенията, които са се записали, следва да подадат документи в общинските администрации .

След случая с автомобил на НСО и умрял: Димитър Главчев разпореди незабавна инспекция на асфалтирания път

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР