Зара Атанасова е единствената българка, избрана от шаманите да премине

...
Зара Атанасова е единствената българка, избрана от шаманите да премине
Коментари Харесай

Как се разваля черна магия? Африкански шамани учат зара да г...

Зара Атанасова е единствената българка, определена от шаманите да премине образование за сангома. След като то завърши, нашето момиче ще има право да лекува, да гони зли духове, които завладяват хората, и да скапва черна магия в България. В момента Атанасова е в Африка, а образованието й ще продължи 2 месеца.

Преди да я изберат за сангома, подложили Зара на тестване. Нейната учителка се допитала до висшите сили дали тя е почтена за тази купа. В Африка

сангомите имат удостоверения и разрешителни,

защото са най-уважавани хора измежду цялото локално население. Дори най-страшните племена, откакто видят сангома, им се покланят и стартират да им ръкопляскат в символ на почитание. Разпознават ги по специфична гривна, която носят на ръката си.

Друг забавен факт за сангомите е, че те нямат право да бъдат пипани от непознати хора, с изключение на от брачна половинка, децата и роднините си. Смята се, че откакто се допрян до непознати, лишават тяхната отрицателна сила и силата им спада.

Сангома няма право да бъде интимна с повече от един мъж до края на живота си

Тя би трябвало да бъде близка единствено с този, който ще стане неин брачен партньор. Шаманите имат вяра, че в случай че сангома прави секс с повече сътрудници, ще й повлияят неприятните им сили и фамилни проклятия.

След идването си в Африка Зара е подложена на голям брой тествания. Озовава се в най-страшната страна. Всички си лягат в 6 вечерта. Няма улично осветяване и е супер рисково. Момичето обаче е готово на всичко, с цел да продължи образованието си.

„ Ролята на сангомите е разнообразна и те могат да бъдат разграничени на две съществени категории, които не са строго разграничени. Основният тип сангоми са наследствени гадатели, които поддържат връзка с предците, като нормално изпадат в транс, с цел да предскажат бъдещето. Вторият вид сангоми са знахари, които употребяват обичайни способи, с цел да лекуват болните, и не са спохождани от предците. Но тези граници в доста случаи са размити, защото

наследствените гадатели постоянно са и знахари

и се поучават с предците за упътвания при лечението “, изяснява Зара.

По думите й начинаещите сангоми би трябвало да устоят на „ посветителската болест “. Това дава знак, че предците или духовете на умрелите са ги посветили в занаята си. Връзката сред начинаещия и предците се ускорява през възстановителния интервал от заболяването и индивидът приема нова еднаквост и роля в живота.

Наследствената връзка е извънредно значима за лекуванията и тълкуванията, които ще създадат сангомите, защото съгласно вярванията предците са пратеници на по-висшата мощ - „ висшото създание “, и играят роля на връзка сред божеството и индивида. Сангомите от своя страна стават „ представители “ на оракулите и извършват техните указания по съвсем същия метод, както сибилите от римски времена предават пророчествата на Аполон, споделя Зара.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР