Започват проверки на текущите ремонти и поддръжката на пътищата, както

...
Започват проверки на текущите ремонти и поддръжката на пътищата, както
Коментари Харесай

Започват проверки на текущите ремонти и поддръжката на пътищата

Започват инспекции на настоящите поправки и поддръжката на пътищата, както и на строителството на нови пътни прави в страната. Това съобщи вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Все още не е ясно с какъв бюджет ще разполага министерството и какъв брой ще бъдат парите за пътища. На въпрос за неизплатените средства за пътища, министър Караджов изясни, че осъществените действия ще бъдат прегледани и при утвърждение изплатени до края на юни:

„ Одит и проверка на по този начин наречените настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Това са серия от контракти, посредством които се поддържа цялата републиканска пътна мрежа и на ново строителство, което е осъществявано през последната година. Такова се постанова поради практиката, че при започване на годината се залагат в бюджета за такава активност към 300 милиона като безусловно всички по веригата са наясно, че действително отиват 1,5 милиарда “.

Подготвя се 4-годишна стратегия за възобновяване на главните от първи до трети клас пътища. Оттук нататък няма да се употребяват инхаус процедурите, а инженерингът ще бъде редуциран до най-малко. Караджов сподели, че няма съответна дата, само че още тази година ще бъде уголемен обсегът на ТОЛ-системата. Три тунела под Стара планина ще бъдат построени - под прохода " Петрохан ", тунелът " Шипка " и по трасето на автомагистрала Черно море. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР