Започваме да виждаме плашещо сливане между личността Румен Радев и

...
Започваме да виждаме плашещо сливане между личността Румен Радев и
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Радев недопустимо използва президентската институция, за да закрие предизборната си кампания


Започваме да виждаме плашещо обединение сред личността Румен Радев и страната
„ В последния ден на акцията, Румен Радев си разреши да употребява високата естрада на президентската институция, с цел да закрие личната си предизборна акция. Недопустима е сходна политическа корист с една от най-важните институции в страната за предизборни цели “, разяснява претендентът за президент проф. Анастас Герджиков във връзка обръщението към народа, което насочи Радев от Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

„ Не изборите през април и юли оставиха страната без постоянно държавно управление, както твърди Радев, а самият той, който цяла година поредно генерираше напрежение и работеше за предизвикателство на политическа рецесия. Направи го, с цел да си обезпечи седеммесечно еднолично ръководство посредством служебно държавно управление и по този начин – служебна победа на изборите. Това се обърна против него, когато се оказа, че не е в положение да овладее рецесията, която той самият провокира “, съобщи претендентът за президент.

„ От самото начало на акцията, Румен Радев се възползва от всички благоприятни условия на сегашния си пост на настоящ президент, с цел да направи акция в националните медии като претендент за президент. През цялата акция не разбрахме по кое време е в ролята на настоящ президент и по кое време на претендент. Всеки ден влизаше в новините като президент и използваше това свое право, с цел да громи политическите си съперници, а на останалите претенденти освен е неразрешено да се появят в новините, само че даже са длъжни да излязат в неплатен отпуск. Само в един миг разбрахме, че и господин Радев може би е бил в отпуск – когато си го прекъсна, с цел да се кара на служебните министри, че не се оправят със здравната рецесия. Но в случай че в останалото време е бил в отпуск като президент, по какъв начин се явяваше по събития и в новините точно като държавен глава? “, продължава проф. Герджиков.

„ И ето, в последния ден на предизборната конкуренция Румен Радев реши да направи послание към народа във връзка идните избори за президент и вицепрезидент и Народно заседание от Гербовата зала на „ Дондуков “ 2. По-голям спор на ползи от това не може да има. Един от претендентите прави послание точно във връзка на избора, в който той самият взе участие, само че не като претендент, а като настоящ държавен глава, от Гербовата зала на Президентството и прессъобщението за това се популяризира от прессекретариата на Радев като президент “, възмути се проф. Герджиков. „ Той към този момент не счита за нужно да разграничава функционалностите си на настоящ президент и на претендент, нито ресурсите на Президентството и на предизборния си щаб. Започваме да виждаме плашещо обединение сред личността Румен Радев и страната “.

„ На пръв взор няма нищо неприятно в това като президент Радев да призове за по-голяма изборна интензивност. Само че го прави, тъй като счита, че това ще му помогне като претендент. Когато споделя, че „ всеки един глас ще окаже въздействие в определянето на нашата обща орис “, Радев има поради очакванията си, че по-голямата изборна интензивност ще помогне за определянето на неговата персонална орис “, сподели проф. Герджиков.

„ И най-после не може да не видим, че господин Радев и през днешния ден избра формата на монолог, по този начин, както действаше през цялата акция, вместо да одобри да взе участие в спор, на който неведнъж го поканих, и да даде пояснения пред цялото общество за неуспеха в преодоляването на рецесиите през последните месеци, когато той имаше цялата власт в страната. Очевидно господин Радев търси победа без борба, от позицията на настоящ държавен глава, с която разполага сега “, счита проф. Герджиков. „ Явно акцията ще приключи, без гласоподавателите да са получили отговор вижда ли Радев своята виновност за политическата рецесия, поради която неговият длъжностен кабинет не може да овладее и здравната, и ценовата, и икономическата. “
„ На изборите в неделя българските жители ще решат дали още веднъж да дадат доверието си на индивида на монолога и разделянето, или да предпочетат смяната, разговора, подадената ръка, стабилността и шанса за връщане на доверието в институциите “, сподели още претендентът за президент.

„ Призовавам ви да гласувате за президент, който не размахва пръст, а сплотява, който е посочил, че може да бъде съдия и примирител, който ще отстоява националните ползи и националното достолепие, който ще дава персонален образец, че върховенството на закона би трябвало да се съблюдава. Време е да сложим завършек на зрелищата и да помислим за цената на хляба на хората. Нека да излезем от рецесията, да си върнем очакванията, да погледнем към бъдещето! “, приключи Герджиков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР