Започва шестата пленарна сесия на 44-тото Народно събрание. Съгласно Правилника

...
Започва шестата пленарна сесия на 44-тото Народно събрание. Съгласно Правилника
Коментари Харесай

Депутатите започват работа

Започва шестата пленарна сесия на 44-тото Народно заседание.

Съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание сесията ще стартира с химна на Република България и този на Европейския съюз. Веднага след началото на съвещанието всички парламентарно показани сили ще излязат с заявления за целите си през новия политически сезон. Проектопрограмата за работа на Народното събрание планува депутатите да се занимаят с измененията в Закона за отглеждането на животни на първо четене. С импортираните промени се цели синхронизиране с Европейското законодателство. Основен акцент в плана са измененията, свързани с изискванията и реда за признание на развъдните организации, както и за одобрение на развъдните стратегии. С измененията се планува позволение за осъществяване на развъдна активност да се издава на организации, които са приети за развъдни и имат утвърдена развъдна стратегия. В допълнение се отстранява условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател, което е прилагано към сегашния миг, като тези документи ще се ревизират по длъжностен път.

С препоръчаните промени се вкарва опция за ограничение обсега на разрешението за осъществяване на развъдна активност на организацията при установени нарушавания, когато тя реализира селекция и репродукция със селскостопански животни с повече от една порода. Законопроектът планува Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни да разгласява информация за резултатите от контрола на биологичните, стопанските и продуктивните признаци - обект на селекция, както и на развъдната стойност на следените от тях животни. В допълнение, за минимизиране на грешките, свързани с отразяване на развъдния статус на животните под селекционен надзор в Интегрираната осведомителна система се вкарва условие за реализиране на тази активност от Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни, която се задължава да вкарва породността на животните.

След привършване на законодателната част ще стартира и първият за 2019 година петъчен парламентарен надзор. В него присъединяване ще вземат шестима министри от кабинета „ Борисов “ 3. На депутатски питания ще дават отговор министърът на околната среда и водите Нено Димов, на опазването на здравето Кирил Ананиев, на образованието Красимир Вълчев и на енергетиката Теменужка Петкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР