Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии

...
Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии
Коментари Харесай

Вижте състава на служебния кабинет на Димитър Главчев

Започнаха консултациите на президента Румен Радев с парламентарно показаните партии в 49-ото Народно заседание. В консултациите взе участие и претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев, който показа имената на министрите в служебния кабинет.
„ Провеждаме днешните съвещания в осъществяване на новата редакция на Конституцията. За първи път организирам съвещания по едно и също време с всички парламентарно показани партии. Правя го, тъй като последвам прецизно новите текстове в Конституцията и смятам, че политическата обстановка изисква политическа отговорност и оптималната действеност от всички нас “, обърна се Румен Радев към представителите на партиите.
„ Досега съставянето на служебното държавно управление постоянно се е свързвало с президента. Вече не е по този начин. Отговорността към този момент е напълно в ръцете на претендента за длъжностен министър-председател. Гарантирам, че по никакъв метод не съм се месил в избора на Димитър Главчев “, сподели президентът.
„ Основната задача на служебното държавно управление е да подсигурява почтени избори “, сподели Главчев, преди да показа министрите.

Ето и съставът на служебния кабинет „ Главчев “: Димитър Главчев – длъжностен министър-председател Людмила Петкова – длъжностен вицепремиер и министър на финансите Калин Стоянов – длъжностен министър на вътрешните работи Виолета Коритарова - длъжностен министър на районното развиване Ивайло Иванов - длъжностен министър на обществената политика Атанас Запрянов - длъжностен министър на защитата Ивайло Върбанов Ценов - длъжностен министър на външните работи Мария Павлова - длъжностен министър на правораздаването Галин Цоков - длъжностен министър на образованието Галя Кондева - длъжностен министър на опазването на здравето Найден Тодоров - длъжностен министър на културата  Петър Димитров - длъжностен министър на околната среда и водите Кирил Вътев - длъжностен министър на земеделието Георги Гвоздейков - длъжностен министър на превоза Петко Николов - длъжностен министър на стопанската система Росен Карадимов - длъжностен министър на нововъведенията и растежа Владимир Малинов - длъжностен министър на енергетиката Валентин Мундров - длъжностен министър на електронното ръководство Евтим Милошев - длъжностен министър на туризма Георги Глушков - длъжностен министър на спорта След консултациите с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър председател Румен Радев ще назначи служебно държавно управление и ще насрочи нови избори в 2-месечен период.
На 30 март президентът разпореди на претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.
Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни, акцентира тогава президентът, и съобщи, че нито непосредствено, нито индиректно ще взе участие в съставянето на държавно управление.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР