Започна масовото изследване на хората в Банско с тестовете, дарени

...
Започна масовото изследване на хората в Банско с тестовете, дарени
Коментари Харесай

Тестваха медиците в Банско за коронавирус

Започна всеобщото проучване на хората в Банско с тестванията, дарени от Делян Пеевски. На града бяха даде 2000 бързи теста. Масовото тестване трябваше да стартира още преди дни. Заради липса на консумативи, обаче проучването беше отсрочено.
Масовото тестване стартира в 10.30 часа, когато чиновници на РЗИ дойдоха в курортния град. Стана ясно, че Банско разполага с 6000 теста. От РЗИ обясниха, че могат да работят с движение от 50-60 пациенти дневно. Това значи, че в случай че бъдат изпълнени всички 6000 теста, с това движение тестуването в града ще завърши след 4-5 месеца.
По неофициална информация от изследваните досега, няма хора с антитела. На тестуване бяха подложени първо медицинските лица.
"Ще работим с бързите проби, ще се търсят антитела. Ако намерим нещо, ще се отбелязва ", изясни Татяна Джупанова от РЗИ - Благоевград.
" Много са тестванията - това, което ни беше дадено и това, което получихме през вчерашния ден като подаяние от сътрудника, кмета на Белица и от господин Пеевски. Можем да тестваме повече от половината население на общината ", изясни кметът на града Иван Кадев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР