Започна изрисуването на националния ни флаг върху надписа CRIME (престъпление),

...
Започна изрисуването на националния ни флаг върху надписа CRIME (престъпление),
Коментари Харесай

Рисуват българския трикольор върху надписа Престъпление на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград

Започна изрисуването на националния ни байрак върху надписа " CRIME " (престъпление), който деятели на интернационалната природозащитна организация " Грийнпийс " изписаха върху постройката на 50-метров топлообменник в Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) " Марица 3 " в Димитровгард, оповестиха от енергийното сдружение.

Преди два дни - в понеделник, деятели на " Грийнпийс " се повишиха на охладителната кула на ТЕЦ-а и екип алпинисти изписа посланието с искане за затваряне на централата на въглища.

В момента също алпинисти работят по заличаването на надписа, разясниха от централата, като го дефинираха като " вандалски ". Общите вреди, които ни бяха нанесени при противозаконното си навлизане на наша територия лицата са обилни и към момента се прецизират, а разноските за премахването на надписа са дребна част от тях, акцентират още в известието енергетиците. Още в деня на акцията те показаха, че ще съдят създателите ѝ.

" Освен всичко, през днешния ден следобяд дойде екип от Инспекцията по труда, която ще ревизира българския екип от алпинисти, законно нает от нас да отстрани следите от вандалския акт. Разбира се, ще окажем цялостно подпомагане на институциите, само че няма по какъв начин да не отчетем двойните стандарти в метода им ", допълват още от Топлоелектрическа централа " Марица 3 ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР