Започна е разчистването на приземните нива на склада на ул.

...
Започна е разчистването на приземните нива на склада на ул.
Коментари Харесай

Започна укрепването на съборения склад на ул. „Одрин” 8 в Тютюневия град

Започна е разчистването на приземните равнища на склада на ул. „ Одрин” 8 в Тютюневия град. От няколко дни техника и служащи са на терен. Предстои да изнесат боклуците, насъбрани в постройката, а по-късно ще се пристъпи и към укрепването.

Главният проектант на Пловдив арх. Димитър Ахрянов е издал нужните разрешителни за старта на разчистването. В момента към и в „ Ориент Табако” има дребногабаритна техника, видя репортерът ни.

Стана ясно, че изпълнителите на почистването и укрепването имат логистични проблеми, само че в най-скоро време ще активизират по-голям брой техника и ще ускорят укрепването на склада.

Припомняме, че красивата постройка на ул. „ Одрин” 8 бе съборена преди повече от пет години. Оттогава до през днешния ден тя стоеше оградена с солидни стоманени пана и пустееше.

Около „ Ориент Табако” през годините се занизаха голям брой кавги. Оказа се, че със статута ѝ на монумент на културата има проблеми, защото в регистрите е въведена друга постройка в прилежащ парцел. Експертите от НИНКН са разкрили казуса, само че не са нанесли корекции. В последна сметка институциите се произнесоха, че складът е в предпазена зона и стопираха бутането.

През лятото пък Върховен административен съд дефинитивно реши правосъдната в този момент за ориста на склада на „ Одрин 8”. Решението на съда бе влезнало в действие от 20 юли, като до края на август притежателите трябваше да го укрепят. Това не се случи и макар, че Община Пловдив обявиха, че ще преработят плана за укрепването му.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР