Заплащането на участниците в преброяването на населението през тази година

...
Заплащането на участниците в преброяването на населението през тази година
Коментари Харесай

Какво заплащане ще получат преброителите на населението?

Заплащането на участниците в преброяването на популацията през тази година може да надмине 1000 лв., само че единствено при несъмнено стичане на събитията, излиза наяве от известие на Националния статистически институт.

При „ Преброяване 2021” обитаемоте места на територията на страната ще бъдат разграничени на преброителни сектори, като всеки ще съдържа почти 100 – 120 жилища и 250 – 300 лица. Един преброител би могъл да създаде приблизително към 400.00 лева за един преброителен сектор при 50% електронно преброени, само че в случай че преброи два или три сектора, неговото възнаграждение може да доближи над 1 000 лева, написа в съпбщението.

Заплащането е по към този момент избран ценоразпис. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лева, за преброено жилище – 1.00 лева, а за преброена постройка – 0.70 лв.. От преброените онлайн семейства преброителят ще би трябвало да получи специфичен код, генериран от осведомителната система, като за това ще получи 0.80 лв..

 {{ otherArticle[0].article.title }}
С повече от 10 % е повишена междинната работна заплата...

От 7 до 17 септември, до момента в който тече електронното броене, преброителите ще имат опция да създадат прелиминарен обход на преброителните си сектори, с цел да преценяват сами по какъв начин да разпределят времето си. Един преброител ще има опция да поеме до 3 преброителни сектора, според от броя на електронно преброените. Контрольорите ще наблюдават работата и ще подкрепят няколко преброители.

В интервала 18 септември - 3 октомври 2021 година преброителите ще имат право да посещават семействата в техния преброителен сектор от 8.00 ч. заран до 20.00 ч. вечер, в това число събота и неделя. Те ще се легитимират със особено издадена от Национален статистически институт служебна карта. Гражданите ще могат да ревизират кой е техният преброител на телефоните на Национален статистически институт.

В момента Национален статистически институт набира към 5000 спомагателни преброители и контрольори. Желаещите могат да подадат документите си в общината, в която желаят да работят. Кандидатите ще преминат инспекция за чисто правосъдно минало, след което общините ще показват окончателните описи. Всеки преброител и инспектор ще подпише декларация за запазване на статистическата загадка. Това значи, че той няма право да споделя с никого самостоятелна информация. Санкциите за сходни нарушавания по закон могат да бъдат от 2000 до 6000 лева.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР