Нефтената компания Dragon Oil (ОАЕ) откри нефтено находище в Суецкия

...
Нефтената компания Dragon Oil (ОАЕ) откри нефтено находище в Суецкия
Коментари Харесай

Откриха голямо нефтено находище в Суецкия залив

Нефтената компания Dragon Oil (ОАЕ) откри нефтено находище в Суецкия залив с общи изчислени ресурси от 100 милиона барела, заяви египетското министерство на нефта и минералните запаси.

„ Министърът на нефта и минералните запаси господин Тарик ал-Мула организира среща с Али Рашид ал-Джарван, основен изпълнителен шеф на компания Dragon Oil. По време на диалозите компанията, напълно благосъстоятелност на държавното управление на Абу Даби, осведоми за откритото нефтено находище в Суецкия залив. По предварителни оценки запасите от петрол в него възлизат на 100 милиона барела “, написа в известие на министерството, оповестено във Facebook.

Отбелязва се, че находището е най-голямото, намерено в този регион през последните 20 години, съобщи БГНЕС.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гpyпaтa OΠEK+ е близо дo cдeлĸa зa дoбaвянe нa oĸoлo 2 ми...

Новото петролно находище е първото, намерено от Dragon Oil, откогато компанията стана деен състезател в нефтения бранш в Египет, откакто закупи през 2020 година 100% от всички концесии за петрол и изследване в Суецкия залив от английската BP.

Срещата на египетския министър с представители на Dragon Oil се състоя в коридорите на Международното ревю и конференция за петрол и газ Egypt Petroleum Show 2022 (EGYPS), извършено в Кайро на 14-16 февруари, в което вземат участие водещите международни енергийни компании от Англия, Германия, Гърция, Италия,, Русия, Китай, ОАЕ и редица други страни.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР