Заплахата от световна търговска война е един от най-големите рискове

...
Заплахата от световна търговска война е един от най-големите рискове
Коментари Харесай

Търговската война е един от най големите рискове за икономиката на еврозоната

Заплахата от международна комерсиална война е един от най-големите опасности за стопанската система на еврозоната. Това е записано в отчета от последната среща на Европейската централна банка (ЕЦБ), която се организира през предишния месец, оповестява в. " Таймс ", представен от econ.bg

През юни ЕЦБ реализира единодушие за преустановяване на изкупуването на активи до края на 2018 година и опазване на лихвите без смяна най-малко до есента на 2019 година.

" Несигурността, обвързвана с световните фактори, продължава да съществува, изключително във връзка с опасността от протекционизъм и риска от ескалация на напрежението в търговията ", се показва в отчета на ЕЦБ.

Според ЕЦБ напрежението може да докара до общ спад в доверието в международната стопанска система, надхвърляйки директните последствия от налагането на митата.

Еврозоната се радва на шестата си поредна година на разширение, рекордно висока претовареност и положителни вероятности, защото растежът се подхранва от вътрешното ползване, в това число от периферията на блока.

Банкерите от ЕЦБ са на мнение, че несигурността към вероятностите пред инфлацията е намаляла и са все по-уверени в постигането на задачата на банката.

Централната банка ще би трябвало да вземе няколко значими решение във връзка с паричната си политика през идната година. Официално решение ще би трябвало да бъде взето, евентуално през септември или октомври, за преустановяване на покупките на облигации, защото до момента това беше определяно като очакване, а не като решение.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР