Заплахата от отровени с етиленгликол продукти в Германия важи не

...
Заплахата от отровени с етиленгликол продукти в Германия важи не
Коментари Харесай

Възможно е 20 вида храни в Германия да са били отровени

Заплахата от отровени с етиленгликол артикули в Германия важи освен за бебешка храна, а за 20 типа храни, които изнудвачът счита да токсини и да пусне в комерсиалната мрежа на всички огромни немски вериги. Това съобщи bTV.

Вчера стана ясно, че неидентифициран мъж е поставил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за бебешки артикули в Германия. Мъжът упорства да получи 10 млн. евро, с цел да спре.

Към момента не е ясно дали изнудвачът има достъп до по-големи количества храни, само че се счита, че има най-малко един съизвършител, тъй като отровни бурканчета с бебешки пюрета са открити в няколко филиала на магазините.

Мъжът към момента не е разпознат, само че управляващите са получили над 100 сигнала от жители, които може би познават причинителя, и сега ги ревизират.

От полицията в Германия предизвестяват да се внимава при отварянето на бурканчетата – в случай че не се чуе характерното пукване на буркан, по-добре да не се употребява.

Същото важи и за опаковки на други храни – в случай че опаковката е с нарушена целокупност, има дупчици по нея или е раздрана, по-добре да не се яде, защото етиленгликолът може да се инжектира в друга храна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР