Запазва се годишният размер на партийните субсидии, информира Агенция Фокус“.

...
Запазва се годишният размер на партийните субсидии, информира Агенция Фокус“.
Коментари Харесай

Депутатите запазиха годишния размер на партийните субсидии

Запазва се годишният размер на партийните субсиди и, осведоми Агенция „ Фокус “.

Текстът бе гласуван на второ четене от депутатите с 103 гласа „ за “, 8 „ срещу “ и 37 „ въздържали се “ и е част от преходните и заключителни разпореждания на държавния бюджет за 2018 година С него се променя и Законът за политическите партии.

С по този начин признатия текст годишният размер на дотацията за политическите партии през 2018 година ще бъде 11 лева за един получен автентичен глас.

Предложението на „ Воля “ бе държавната дотация за партиите отвън Народното събрание и с не по-малко от 1% от всички действителни гласове на последните парламентарни избори да бъде 1 лева за получен глас, а за парламентарно показаните политически сили - 11 лева Впоследствие обаче от групата на Веселин Марешки отдръпнаха предлагането си.

В тази връзка заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев уточни, че политиците би трябвало да дискутират този въпрос в Закона за политическите партии, с цел да отговорят на упованията на българските жители, които желаят да знаят защо тъкмо се харчат парите от бюджетите на политическите партии. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР