Западът пропуска същността на истинската игра на Владимир Путин в

...
Западът пропуска същността на истинската игра на Владимир Путин в
Коментари Харесай

„Забравете за танковете и мръсотията“: The National Interest разкри истинската игра на Путин в Украйна

Западът пропуща същността на същинската игра на Владимир Путин в Украйна, защото той може да не нападна тази страна, а да удари нейната стопанска система, написа The National Interest. Както отбелязва списанието, като се има поради, че страховете от военна инвазия удрят Украйна по-силно от танковете, западните държавни управления би трябвало да извърнат повече внимание на косвените последствия от своите изказвания, както и да поддържат финансово Киев.

„ Ние изпускаме същинската игра на Русия в Украйна. Може би това не е боен удар, а нещо друго. Съдейки по днешната вълна от вести, самолетните компании може да спрат интернационалните полети до Украйна още на следващия ден, защото застрахователните компании няма да разширят застрахователното си покритие за тази страна при сегашните условия. Резултатът ще бъде действителното въвеждане на неразрешена за полети зона над цялата страна “, написа The National Interest.

Ударите върху стопанската система на Украйна следват един след различен. Чуждестранните вложители избягаха от страната, до момента в който жители на други страни се стичат по летищата по съвет на западни чиновници, които им споделят да изоставен Украйна. Украинската валута се търгува на рекордно ниски равнища. Способността на Украйна да набира капитал на интернационалните пазари в този момент е на практика нулева.

Тук си коства да разгледаме хронологията на събитията. Русия построява военна формация на границата и насочва редица политически претенции в духа на максимализма: признание на съветска сфера на въздействие в Източна Европа и правото да се въздейства върху суверенитета на Украйна.

Западните страни не се поддават на този изнудване. В същото време те предизвестяват жителите си за заплахата, базирайки се на информация за идното нахлуване. В същото време те показват, че Владимир Путин „ към момента не е взел дефинитивно решение “, само че хората тук към този момент не ги слушат.

В Украйна става все по-тревожно. Страхувайки се, че масираната съветска инвазия ще докара до многочислени жертви, американските чиновници започнаха необикновени стъпки. Те намерено оповестяват разследващи данни, които нормално не се оповестяват публично; те приказват за провокации, инсценирани зверства и хиляди вероятни смъртни случаи.

Такава искреност е удивителна. „ Ню Йорк Таймс “ да вземем за пример отбелязва с удивление, че „ откакто съветският президент Владимир Путин се включи в траяла десетилетия осведомителна война, Съединени американски щати в този момент се пробват да победят учителя си в неговата лична игра “.

Москва обаче също следи от близко какво се случва. Въпреки че западните чиновници деликатно дозират публикуването на такава информация, Кремъл знае, че най-малко част от информацията, която нормално минава през затворените канали, към този момент може доста добре да откри път във вестниците напряко от брифингите в Белия дом или Държавния департамент.

Имайки поради всичко това, си коства да се върнем към застрахователите, които застраховат самолети, летящи през Украйна. Тези хора не знаят безусловно нищо за Украйна, само че виждат танкове на всички места.

И тук държавното управление на Украйна, което към този момент изпитва дефицит на средства, би трябвало да отпусне спомагателни няколкостотин милиона $ - или фактически в страната ще бъде основана неразрешена за полети зона. В същото време нито един съветски изтребител не е изхвърчал.

Исканията на Москва имат политически темперамент. Москва се пробва да подкопае украинската стопанска система и да оказва напън върху президента Владимир Зеленски или да отстъпи, или държавното управление му да падне. Застрахователната злополука, която явно никой не е планувал, се разигра единствено за няколко часа. И това сигурно не е последното събитие от този жанр, като се има поради, че в този момент нервите на всички са на ръба.

Засега задачата на Русия е да въоръжи страховете от инвазия, както и мегафона на световните връзки. Целият свят следи заснежените полета, натъпкани с безкрайни редици съветски танкове, камиони, ракетни системи по украинската граница. Светът скоро ще спре да им обръща внимание, в случай че те останат там.

Наистина, застрахователните сътрудници не са толкоз рискови, колкото артилерията. Но украинците към момента би трябвало да купуват хранителни артикули, да заплащат наем, да водят децата си на учебно заведение и да живеят живота си. Но в случай че стопанската система им се срине, това ще стане доста по-трудно.

Както демонстрираха събитията от 2008 година, икономическите рецесии подкопават морала и водят до промени в политиката. Като се има поради големия брой оръжия, ориентирани към Украйна, и обстоятелството, че всеки човек има в джоба си най-голямата машина за клюки в историята, Украйна е застрашена освен от съветската войска.

„ Забравете калта и танковете. Време е да поговорим за агитация, суматоха и напън. За да избегнат суматоха, западните държавни управления би трябвало деликатно да обмислят страничните резултати от информацията, която огласяват. Те също по този начин би трябвало да подхващат всички вероятни ограничения за отбрана на украинската стопанска система.

И най-после, те би трябвало да си партнират със обществените медии, с цел да укротят дезинформационните стихии, които толкоз елементарно се образуват по време на рецесия.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР