Заобиколена от тайнствеността на семейството си, Жаклин Марс, втората най-богата

...
Заобиколена от тайнствеността на семейството си, Жаклин Марс, втората най-богата
Коментари Харесай

Историята на втората най-богата жена в света ще ви остави с пръст в уста

Заобиколена от тайнствеността на фамилията си, Жаклин Марс, втората най-богата жена в света след Алис Уолтън от Walmart, живее отвън светлините на прожекторите. Потайност, която кланът Марс се старае да резервира в продължение на един век, написа profit, цитирайки Военновъздушни сили. Със положение от 25.8 милиарда $, съгласно списание Forbes, наследничката на гигантската империя с шоколадчетата е част от стоманения пакт за фамилна поверителност, който поддържа кланът, обгърнат в булото на мистерията.
Внучката на създателя на компанията се е появявала обществено единствено няколко пъти и въпреки че не й хареват нито фотосите, нито обществените мрежи, не стопира да взе участие в събития и да участва на извънредни оперни спектакли.

Завършила антропология и разведена с трима синове, Жаклин Марс е собственичка на една трета от империята Марс, най-големият производител на захарни произведения в света. Нейната компания търгува с марки като шоколадовите десертчета M&M's, Snickers, Milky Way и Mars, както и с дъвки като Orbit и Juicy Fruit.

Компанията, чието седалище се намира във Вирджиния, Съединени американски щати, продава и животинска храна като Pedigree и Whiskas и пакетирана храна, продавана под марките Uncle Ben's и Suzi Wan. Тя действа с оптималната поверителност и е открита в анонимна постройка близо до централата на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Наследничка на династия от бизнесмени

Жаклин Марс е част от династия от бизнесмени, който стартира през 1911 година, когато дядо й, Франк Марс, стартира да продава сладкиши в Такома, Вашингтон. След гибелта му през 1934 година единственият му наследник Форест (баща на Жаклин) се заема с бизнеса и го уголемява към животинската храна.

До предходната година 78-годишната милиардерка бе член на управлението на фамилната компания, на която синът й Стивън Баджър е президент. Известна с филантропството си, Марс е част от шест управителни съвета, сред които на Националния списък, на Националната опера във Вашингтон и на института „ Смитсониън “ - проучвателен център с музеи и зоологическа градина.

Наред със пристрастеността си към изкуството, един от огромните ползи на Жаклин Марс са конете. Тя е собственичка на плантация, където се отглеждат коне за интернационалните надпревари. Тя поучава и тимът по конна езда на Съединени американски щати.

Обявява се за отговорна пред съда

Макар да заобикаля светлините на прожекторите, Марс се появява на първите страници на вестниците, откакто е забъркана в автомобилна злополука през 2013 година покрай къщата си в Северна Вирджиния. Автомобилът, който управлявала, пресякъл железопътните релси, отклонил се от пътя си и се блъснал в микробус с шестима пасажери. Един човек умрял на място, а бременна жена след това претърпяла аборт.

Жаклин Марс била упрекната в рисково шофиране, тъй като заспала зад кормилото. Тя се призна за отговорна, откакто проучванията демонстрираха, че не е употребявала опиати, алкохол или медикаменти.

Мистерията със семейство Марс

Семейство Марс е считано за извънредно консервативно и конкурентно семейство. „ Те работят в тъмна и скрита постройка. Просто е необикновено – вместо да се гордеят с компанията си, не желаят тя да бъде виждана “, споделя Ян Поткер, създател на книгата „ Семейство марс, рецесия в страната на сладкишите “.

Тя губи всичко, влиза в пандиза, a в този момент още веднъж има сполучлив бизнесДесетилетие, откакто първата й компания подава заявление за правосъдна отбрана от кредитори, Хедър Блийз прави най-страхотното завръщане като притежател на компания с 11 млн. $ доходи годишно

На фона на рецензиите, които в последните години провокираха продуктите на компанията Mars поради отрицателните последствия за здравето, изключително шоколадчетата, употребявани от деца, компанията опита да разшири предложенията си, като включи и разновидности, за които твърди, че не са толкоз нездравословни.

Освен това Mars трябваше да се оправя с митинги, когато стана ясно, че купувала какао от снабдители, употребяващи детски труд в заводите си. В момента Mars продължава да е непублична фамилна компания, в която работят 80 000 души в 78 страни. Глобалните й продажби доближават близо 35 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР