Заместник-министърът на външните работи на Полша Марцин Пшидач отрече страната

...
Заместник-министърът на външните работи на Полша Марцин Пшидач отрече страната
Коментари Харесай

Полша отхвърли обвиненията, че гони мигранти в Беларус

Заместник-министърът на външните работи на Полша Марцин Пшидач отхвърли страната му да гони принудително мигранти в Беларус.

Ситуацията с бежанците от Близкия Изток, които се пробват да преминат незаконно полско-беларуската граница, с цел да попаднат на територията на Европейски Съюз, провокира все по-оживени полемики. По данни на Варшава, през миналия уикенд граничната работа на Полша е предотвратила два опита за секване на границата от територията на Беларус. В същото време католическата благотворителна организация Caritas и интернационалната правозащитна организация Amnesty International упрекват полските гранични управляващи, че нарушават правата на мигрантите и ги връщат принудително в Беларус.

Заместник-министърът на външните работи на Полша в изявление за „ Дойче веле “ съобщи, че това не дава отговор на истината и че обстановката по границата с Беларус е „ изкуствена рецесия, проведена от беларуския режим “.

„ Хората, които в действителност имат потребност от леговище, могат да се извърнат към посолството на Полша в Ирак или в други страни, както и към което и да е посолство в Минск или в страна от Близкия Изток “, изясни Пшидач.
 Чешки еврокомисар: Европейски Съюз ще стартира да се срутва, в случай че не реагира на дейностите на Полша Чешки еврокомисар: Европейски Съюз ще стартира да се срутва, в случай че не реагира на дейностите на Полша
Европейският съюз " е пред начало на разпад ", в случай че не оспори решението на Върховния съд на Полша за слагане на националното законодател...

Понякога бежанците сами вземат решение да се върнат от Полша в Беларус, с цел да пробват различен маршрут или просто полските гранични управляващи не ги пускат, защото това е нелегално. „ Ако желаете да попаднете на полска територия, би трябвало да идете на пропускателния пункт със специфични документи и визи “, сподели той.

За бъдещето на Полша в Европейски Съюз

По мотив признатото противоречиво решение от Конституционния съд на Полша по отношение на целта на полската конституция над европейското законодателство и обвиняванията на опозицията по този мотив, заместник-министърът съобщи, че Полша не желае да напуща Европейския съюз.

„ Ние сме членове на Европейски Съюз и считаме да останем такива. 90% от поляците поддържат нашето участие в Европейски Съюз, както и държавното управление “, сподели Пшидач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР