Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи и посланикът на Турция проведоха среща

Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев организира на 9 септември протоколна среща с Н.Пр. Айлин Секизкьок, дипломат на Република Турция у нас.

Обсъдени бяха настоящи въпроси в подтекста на двустранните връзки в региона на вътрешните работи и сигурността, засилващите се провокации в противодействието на незаконната миграция, ограничения за по-ефективното ѝ противопоставяне и защита на общата граница. Двете страни изрекоха висока оценка за градивния политически разговор и постигнатото стратегическо партньорство сред България и Турция. Подчертаха високото равнище на взаимоотношение в региона на вътрешните работи, построено на основата на професионализъм и взаимно доверие. Споделиха готовността си за разширение и задълбочаване на обмена на информация и експертиза, в търсене на работещи решения в взаимните предпочитани области и по съответни въпроси. От турска страна бе изразена взаимност с потърпевшите от наводненията през последната седмица и подготвеност за оказване на помощ при нужда.

Страните взаимно си благодариха за ползотворната среща и потвърдиха волята си за продължение на постоянния разговор на всички равнища.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР