Заместник-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов е сред

...
Заместник-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов е сред
Коментари Харесай

Зам-кмет на Пловдив е отличен за иновативна политика във Виена


Заместник-кметът по обучение и бизнес развиване Стефан Стоянов е измежду финалистите на интернационална ранглиста за новаторска политика, която тази година ще раздаде оценки на публична гала във Виена. Програмата за „ Дигитализация на образователния развой “ посредством въвеждане на платформите G-suite for Education и Microsoft Office 365 впечатлиха журито и отличиха кандидатурата измежду повече от 500 приложения от цяла Европа.

Наградите са самодейност на основания във Виена „ Институт за нововъведения в политиката “. Инициативата е в границите на континента с главната цел да се насърчават и отличават положителните политически практики. Наградите „ Иновации в политиката “ ще бъдат оповестени след гласоподаване на над 1000 европейски жители, определени на случен принцип, в девет категории: Качество на живот, Свобода, Просперитет, Работни места, Екология, Култура, Демократичност, Човешки права и Общност.

„ С премиите „ Иновации в политиката “ ние идентифицираме новаторски политически планове в цяла Европа и ги представяме на необятната общност, тъй че те да могат да послужат за ентусиазъм. Нашата самодейност е общоевропейска и тези награди са благодарност към политиците, които мислят новаторско и реализират действителни резултати във водените от тях политики, разясняват от организационния комитет.

През 2016 година Община Пловдив стартира въвеждане на облачни технологии от последно потомство за повишение на качеството на образованието и премахването на хартията от учебните заведения. Плановете на общината са до 2019 година всички 54 общински учебни заведения да са почнали дигитализиране на образователните си процеси. До момента 19 учебни заведения са се възползвали от програмата. „ Основното преимущество е, че ученето в действителност може да бъде по-интересно за децата и на модерно софтуерно равнище. С поддръжката на кмета Иван Тотев и общинският съвет през последните години стартирахме редица просветителни стратегии като Монтесори педагогика в детските градини, Иновативни учебни заведения и други Тази номинация е висока оценка за екипа на община Пловдив. “, сподели Стефан Стоянов.

Платформите са безвъзмездни и целят трайна цифровизация на всички образователни процеси в учебните заведения. Позволяват безграничен брой потребителски профили за шефове, учители, студенти, родители и административен личен състав. Всички нужни документи са налично от всяко място и когато и да е. След време тези технологии значително ще заместят хартиените носители в учебните заведения. Община Пловдив провежда и финансира образованието на учебните екипи за потребление на тези платформи. Обученията се организират от неправителствената организация Център за креативно образование. През 2017г. младият екип на организацията откри център за трансфер на технологии в Пловдив, с цел да подкрепи работата по цифровизация на учебните заведения.

Церемонията по награждаване на спечелилите в влиятелните награди ще се организира на 6 декември в формалната зала на кметството на община Виена.

Стефан Стоянов е заместник-кмет на Пловдив от ноември 2011 година и сега извършва своя втори мандат. По време на работата си за община Пловдив започва редица промени и нови просветителни планове като въвеждането на Монтесори педагогика в обществени детски градини, стартирането на стратегия за новаторски учебни заведения, техническа помощ за подкрепяне на образователния развой, развиването на дуални паралелки взаимно с бизнеса.

В края на 2016 година Стефан Стоянов е отличен като един от 100-те иноватори за Централна и Източна Европа съгласно влиятелната ранглиста на Гугъл, Visegrad Fund and Financial Times поради работата си в областта на общественото обучение и въвеждането на Монтесори педагогика в детските градини в Пловдив.

Стефан Стоянов работи още по основаването и развиването на отдел за бизнес развиване, който работи с евентуални вложители и за 6 години оказва помощ на десетки компании да навлязат в района и да разкрият няколко хиляди нови работни места. С работата си подкрепя развиването на IT и аутсорсинг промишленостите в Пловдив, както и популяризирането на града като втори народен център в тези браншове. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР