Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова представи Благоевград и фестивала Франкофоли“

...
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова представи Благоевград и фестивала Франкофоли“
Коментари Харесай

Заместник-кметът Христина Шопова представи Благоевград и „Франкофоли“ на Панаир на музейни изложби в Русе

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова показа Благоевград и фестивала „ Франкофоли “ на Панаир на музейни изложения в Русе, по покана на домакините със съдействието на Сдружение „ Толкова близо,толкова надалеч “. Тя взе присъединяване в лекция на тематика „ Какво може да трансформира града ни? Нови хрумвания за културни политики “.
 viber-image  viber-image5  viber-image2111
Заместник-кметът разкри модели на иновативност в културните политики на Благоевград и най-голямото музикално събитие, което се осъществя в регионалния център. Участниците в срещата имаха опция да се срещнат с обстоятелства от фестивала, от самото му учредяване до през днешния ден. В панела присъединяване взеха още Снежана Йовева- ръководител на Сдружение „ Толкова близо, толкоз надалеч “ с Икономика на културата и доктор Ивелина Кючукова, Национален замък на културата- Първи салон на музеите с Евгения Атанасова, публицист от Българска национална телевизия, която показа плана Кристо.

В Панаир на музейните изложения вземат участие експерти от пет страни – България, Англия, Хърватска, Македония. Събитието се провежда от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей и Община Русе. Целта на форума е шерване на положителни практики. Панаирът работи в посока на поддържане на резистентен интерес към подвижността на сбирките като инструмент за обмяна на хрумвания, познания, опит, спомага за възстановяване на процесите по запазване и шерване на наследството.

Работните панели се концентрират върху интерпретацията на наследството, подвижността на музейните сбирки, брандирането на културните артикули, обществените връзки на културните събития.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР