Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов коментира на брифинг за медиите днешното

...
Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов коментира на брифинг за медиите днешното
Коментари Харесай

Сарафов отново атакува Гешев и призова спешно да бъде отстранен

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов разяснява на брифинг за медиите днешното изказване на Иван Гешев, че няма да подава оставка като основен прокурор. Изявлението му продължи 17 минути и беше авансово написано, осведоми БНР. Медиите не получиха възмажност да задават въпроси.
Сарафов се обърна непосредствено към основния прокурор - " Г-н Гешев, Вие надминахте Вашия кумир - Никола Филчев " и изиска защита:
" Тъй като познавам господин Гешев, аз декларирам, че се опасявам за живота си и упорствам за защита от Главна дирекция " Охрана " към Министерството на правораздаването. Да не се окажа ненадейно погубен по този начин, както беше погубен прокурорът Колев по времето на един различен основен прокурор. В този смисъл се обръщам посредством вас към министъра на правораздаването господин Крум Зарков и го апелирам да предприеме нужните дейности, с цел да може още през днешния ден да бъде предпазена физическата ми сигурност. Защото познавам методите на деяние на господин Гешев ".
Сарафов разгласи, че няма да подава оставка, тъй като се употребява с доверието на сътрудниците си. Направи и отпратка към скъсаната оставка на Гешев, като сподели, че това е спектакъл. " Няма да върша спектакъл и да хвърля театрално и демонстративно своята оставка. Тази роля отива на господин Гешев. Ще се опитам да се придържам към морала и професионалната нравственос доколкото това въобще е допустимо в тази обстановка. Искрено скърбя, че вместо да изпълняваме своите служебни отговорности, ние занимаваме обществото като вадим мръсните си гащи и ги развяваме пред медиите и обществото. Никога не съм желал да стигна до това, само че явно точката на непоносимост е стигнала до такава степен, че е нужен бездънен катарзис, с цел да се отреже гнилото и прокуратурата най-накрая да проработи в интерес на обществото.
Веднага желая да кажа, че не тая негативизъм и неприятни усеща към господин Гешев, само че оставам на вас да прецените днешното му положение ", сподели Сарафов и продължи:
" Между другото чухме през днешния ден, че е патриотичен българин, може би по тази причина употребява като персонална резиденция една емблематична къща, която се намира в курорта Боровец. Това е така наречен " вила на легендите " - емблематична за нашата история къща, в която са снимани подиуми от кино лентата " Тютюн ". Тя е служебна почивна база на прокуратурата, само че до нея няма достъп никой от магистратите, тъй като Гешев я приватизира за лично прилагане, а чиновниците там употребява като свои персонални прислужници, добави Сарафов. Призовавам да отидете още през днешния ден там, с цел да видите по какъв начин комфортно се е настанил вътре Гешев ".
" Може би там ще видите и прословутият " температурен охладител ". Знаете, че Гешев употребява два бронирани автомобила, купени с пари от всеки магистрат в институцията. Стойността на всеки от тях е над 1 млн. лева, това е ослепителен образец за неговото родолюбие.
Всъщност, Гешев явно счита, че прокуратурата е негова персонална благосъстоятелност, само че ви убеждавам, нито той, нито който и да е различен, не има нотариален акт за благосъстоятелност на прокуратурата - тя е на жителите ", сподели още Сарафов.
" Г-н Иван Гешев трансформира прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони, с които вие знаете, че върви да яде саралия във Факултета. Аз и сътрудниците се срамим от неговото държание. Недопустимо е институцията прокуратура да се употребява за персонален ПР на Гешев, добави Сарафов. Всъщност самият той през днешния ден онагледи думите си, че политиката е навлязла надълбоко в прокуратурата, като сподели, че през днешния ден негов състудент, на който е упълномощил работата по " Барселонагейт ", на който е предоставено следствието по проблема, разяснява с него развиването на следствието. Днес пред вас удостоверявам нещо, което вие знаете - точно това е методът прокуратурата и персонално основният прокурор да дава насоки кой проблем, по кое време и по какъв метод да бъде решен. Днес самичък призна, че държи делото " Барселонагейт " на трупчета, с цел да може да извива ръцете на политиците, добави заместникът на основния прокурор.
" Нима всеки мислещ човек не схваща, че в случай че стои един неуреден проблем години наред, има нещо неправилно - да, това е срамна загадка в прокуратурата. Не може делата да се държат латентни, с цел да се изнудват политиците. Не може делата да се разпореждат на съученици на основния прокурор, както през днешния ден той персонално призна.
Аз съм надълбоко уверен, че проблеми като този би трябвало да се вземат решение оптимално бързо.
Днес Гешев самичък призна, че ориста на това дело зависи персонално от него ", сподели още шефът на Национална следствена служба.
" Призовавам Иван Гешев незабавно да бъде отхвърлен от Висш съдебен съвет, с цел да не продължи да нанася вреди на прокуратурата. Повече от ясно е, че през днешния ден Гешев направи поръчка за влизане в политиката - желае да се изкара като герой против мафията. Нека го направи почтено и освободи прокуратурата от своето нетърпимо наличие. Няма да го приканвам да подаде оставка, тъй като очевидно в неговото положение няма да го направи ", добави Сарафов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР