Зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от партията Томислав Дончев не

...
Зам.-председателят на ГЕРБ и депутат от партията Томислав Дончев не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има опция за кабинет на ГЕРБ с подкрепата на ДПС, БСП, Възраждане и ИТН

Зам.-председателят на ГЕРБ и народен представител от партията Томислав Дончев не изключи опцията да се стигне до кабинет, който да е подсилен от първите две политически сили. Според него общо ръководство с " Продължаваме промяната - Демократична България " е най-хубавият вид, просто тъй като другите варианти не били допустими.

" Много постоянно в такава сложна обстановка здравият разсъдък обладава всички участници. България е имала сходни обстановки, когато се загърбва политическия дебелоглав и его ", сподели Дончев пред Би Ти Ви.

Изказването му идва след седмица на остра замяна на реплики сред двете политически сили. След напън от ГЕРБ да кажат имената на министрите в своя проектокабинет, от " Продължаваме промяната - Демократична България " разпространиха листата, в който липсваха фрагменти от ГЕРБ и водачът ѝ Бойко Борисов разгласи, че няма да поддържа държавното управление. Той даже стартира срещи с представители на други партии в търсена на поддръжка за кабинет с първия мандат. От ГЕРБ също по този начин осмяха управническата стратегия на новата коалиция, макар че преди този момент я бяха одобрили.

Според Томислав Дончев предлагането на " Продължаваме промяната - Демократична България " за поддръжка на техния проектокабинет било " надменно " и с " корупционен привкус ". Причината - предлагането на Кирил Петков парламентарната комисия по районно развиване да бъде управлявана от ГЕРБ, като в нея ще бъдат разпределени над 2 милиарда лева

Малко след изявлението си за Би Ти Ви Дончев посочи пред Българска национална телевизия, че има алтернатива за кабинет на ГЕРБ с поддръжката на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН ". Той обаче акцентира, че това е " спешен вид ".

Делян Добрев от ГЕРБ пък написа в профила си във " Facebook ", че единственият вид за държавно управление е такова с десни партии, като включи в тях още Движение за права и свободи, " Демократична България " и " ИТН ". Той прецизира, че " Продължаваме промяната " нямат място в сходен кабинет.

По думите на Томислав Дончев мъчно ще може да се доближи недостиг от 3% в бюджета за 2023 година и по тази причина не вижда по какъв начин препоръчаният за финансов министър в проектокабинета на " Продължаваме промяната - Демократична България " Асен Василев може да го докара до тази цифра. " Този бюджет има запаси, само че те не са 6 милиарда лв., които да го докарат до 3% ", добави Дончев.

Той разяснява и експлоадирането на бомба наоколо до колата на основния прокурор Иван Гешев. Според него в следствието би трябвало да се включат партньорски служби " за изчистване на всички подозрения " към случая.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР