Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази подозрение, че във връзка с
Коментари Харесай

Иван Гешев: Битката за нов главен прокурор ще е мръсна и кална

Зам.-главният прокурор Иван Гешев изрази съмнение, че по отношение на идния избор на нов основен прокурор ще се купуват магистрати, политици и публицисти. И означи, че тези процеси към този момент са почнали. Това стана ясно от думите му пред медиите в коментар за процедура за избор, като той добави, че това е негов разбор като жител.

Гешев направи параленост с това, което главният очевидец по делото КТБ Бисер Лазов описа през днешния ден. Лазов изясни, че е отишъл с Цветан Василев в Париж през септември 2012 година, където е взел участие в среща с французин и Димитър Абаджиев, на която неведнъж било споменавано името на някогашния началник на Национална следствена служба и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. Василев платил 50 хиляди евро на французина, който трябвало да организира пиар и лобистки мероприятия в идващите три месеца. Бисер Лазов не пресъздаде диалога, за който приказва, тъй като не знаел френски език, а британски малко владеел.

Прокурор Иван Гешев разяснява, че думите на очевидеца демонстрират по какъв начин политико-икономическата мафия се опитвала да назначи или избере основен прокурор в един предходен избор. И че Василев е платил, с цел да се приготви пиар акция за претендент в на някого очите за основен прокурор.

По думите на зам.-главния прокурор, в случай че тогава това се е случило, то той допуска, че в този момент тези процеси ще са още по-брутални, когато са наранени "доста съществени олигархични ползи " поради работата на прокуратурата. И повтори думите си от преди, че настоящето съревнование за избор се обрисува да е мръсно и кално.

Той означи обаче, че от мандата на настоящия основен прокурор има още осем месеца и всеки, който счита, че този мандат е приключил към този момент, щял да остане отчаян, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР